Tusenfryd

Norges kanskje eneste skikkelige fornøyelsespark feirer 15 år i år.


Her finner du totalt 35 attraksjoner og 21 serveringssteder. Blant attraksjonene kan vi nevne ThunderCoaster som den kanskje mest kjente. Denne var en stor publikumssuksess da den åpnet i 2001, og ble den gang utnevnt som en av verdens beste berg- og dalbaner i tre av lederen for European Coaster Club. ThunderCoaster har også høstet gode ord i Discoverys kåring av verdens beste berg- og dalbaner i fjor høst; den norske trebanen kom på femteplass.

På Tusenfryd finner du også fornøyelsesklassikre som loop, SpaceShot (du skytes opp i 65 meters høyde), tømmerstokker, spøkelseshus med mer. For de aller minste frister det kanskje heller med verdens minste berg- og dalbane, små radiobiler, karuseller, radiostyrte båter og annen moro.

Nytt i år: Ny sandvolleybane midt i parken. Årets hovednyhet: SuperSplash, en våt berg- og dalbane. Du slippes utfor banens bratteste drop, og treffer en seks meter høy og 12 meter bred bølge, i 75 kilometer i timen. Vi var blant de første som fikk teste SuperSplash: Klikk her for å lese hva vi sier om den nye "watercoasteren."

Sesong: Åpent hver dag i juni, juli og halve august, ellers stort sett helgeåpent fra 27. mai til 5. oktober.

Priser: Varierer litt med høysesong og lavsesong. Høyere priser i juli og begynnelsen av august.

    Pris over 140 cm: 220/240
    Pris under 140 cm: 190/210
    Under fire år: Gratis

Parken har også egne senior-priser og "dag 2"-billett som kan kjøpes før du forlater parken.

Hvor: Vinterbro, cirka 20 kilometer sørøst for Oslo sentrum.

Tusenfryd på nett

Gå videre til neste park

Gå til prisoversikten
Tilbake til hovedartikkelen