Turoperatører savner 112 nordmenn

Oslo (NTB): Norske reiseselskaper mangler fortsatt kontakt med 112 nordmenn i Thailand. Star Tour sier at håpet om å finne overlevende i det hardt rammede Khao Lak-området minker.

Turoperatører savner 112 nordmenn

  1. Katastrofens ufattelige omfang


Star Tour har ikke fått kontakt med 76 av sine norske gjester i Thailand, Apollo mangler kontakt med 27, My Travel (Ving, Saga og Globetrotter) ni.

Star Tour medgir at håpet om å finne overlevende i Khao Lak-området blir stadig mindre.

- Rapporter fra hardt rammede Khao Lak, der Star Tour hadde et av sine mest populære hoteller, tyder på at håpet om å finne overlevende nå minsker, sier daglig leder Jørn Kristiansen i Star Tour.

Øyer forsvunnet og tusenvis savnet - mer om katastrofens ufattelige omfang

55 borte i Khao Lak

Star Tour manglet onsdag kontakt med 44 personer bare i Khao Lak, torsdag var tallet redusert til 39. To av de savnede er reiseledere.

Apollo savnet torsdag 16 personer i Khao Lak, to færre enn onsdag.

- Det kommer stadig gledesmeldinger, men vi må samtidig være realistiske og innse at Khao Lak ble svært hardt rammet, sier direktør Leo Berbu i Apollo til NTB.

De ni My Travel-gjestene som er savnet, hadde alle kun kjøpt flybillett, ikke hotell, opplyser administrerende direktør Gunnar Grosvold. Selskapet vet derfor ikke hvor de befinner seg, men er likevel optimistiske.

- I går kveld savnet vi 42 gjester, i dag bare ni, så vi har godt håp om å få alle våre reisende hjem i god behold, sier Grosvold til NTB.

Sju bekreftet døde

Din mening:

Støtter du frivillige organisasjoners arbeid etter flomkatastrofen? (Avsluttet)
Ja, selvsagt(84%) 216
Nei, har ikke gitt noe ekstra(10%) 27
Støtter uansett(6%) 15
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Av Stor Tours 486 norske gjester som var i Sør-Thailand da flodbølgen rammet, er sju bekreftet døde av Utenriksdepartementet.

Daglig leder Jørn Kristiansen i Star Tour sier det er positivt at samkjøringen av lister over savnede mellom reiseoperatører, norske myndigheter og lokale myndigheter i Thailand, gradvis ser ut til å fungere bedre.

- Samtidig blir sorgen, motløsheten og medfølelsen stadig større hos oss som er direkte involvert etter hvert som dødstallene stiger, og dimensjonene av denne ufattelige tragedien blir stadig tydeligere, sier han.

Mer om katastrofen og ettervirkningene

  • Øyer forsvunnet og tusenvis savnet - mer om katastrofens ufattelige omfang
  • Slik får folk hjelp
  • Råd til reisende

  • Kansellerte reiser - penger tilbake
  • (©NTB) [email protected]