Turistfellene du bør unngå

Her er stedene du har hørt om, men som du like godt kan droppe å besøke.

Din mening:

Syns du det er greit å stå i kø for å se berømte turistattraksjoner? (Avsluttet)
Kun om attraksjonen er helt spesiell.(46%) 609
Nei, kø ødelegger opplevelsen fullstendig.(44%) 577
Ja, det er som regel verdt det.(10%) 125
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Turistfellene du bør unngå

  1. Turistfeller du kan droppe


Vi har vel alle gjort det; besøkt et sted vi har hørt så mye om at vi bare må få sett det, og vel fremme blitt enten skuffet, forundret eller begge deler - for hva handler alt oppstyret om? Hvorfor står alle disse menneskene i kø? Og var dette virkelig verdt turen - og prisen? La oss bare slå det fast: Enkelte turistattraksjoner er langt fra så attraktive som forhåndsomtalen vil ha det til.

Merriam-Webster Online Dictionary definerer en turistfelle som "a place that attracts and exploits tourists" - et sted som tiltrekker seg og utnytter turister.

Kanskje er disse stedene forsåvidt verdt et besøk, men de er ikke så fantastiske at du bør bruke timesvis i kø og mange lapper for å få det med deg, eller at du bør bruke surt oppsparte feriedager til å dra hit fremfor andre mer interessante steder i samme område.

>> Fra falske flyturer til døde dukker: Her er vår liste over turistfeller du like godt kan la være å besøke.

Illustrasjon: Per Ervland
Illustrasjon: Per Ervland Vis mer


Overlevelsesguide for turistfelle-deprimerte

Mye av den negative opplevelsen knyttet til kjente reisemål, ligger i at det er alt for mange andre som også er her for å se og gjøre det samme som deg. Det er ofte ikke stedene i seg selv som er problemet, men at de er så kjente blant så mange. Her er våre tips for å unngå å få turistfelle-depresjoner:

Artikkelen fortsetter under annonsen

  1. Besøkstidspunkt: Besøk attraksjoner som museer og lignende tidlig på dagen eller sent på ettermiddagen for å unngå køer.
  2. Betal: Vil du ha ro rundt deg, unngå å besøke museer på tider da det er gratis.
  3. Overnatting: Bli igjen en natt eller to i typiske dagsbesøk-byer eller øyer, så får du oppleve stedet uten dagsturistehordene.
  4. Lokal: Følg lokalbefolkningen fremfor guider og turistruter, og du kan få en både billigere og mer autentisk opplevelse. Ta for eksempel lokale trikker/busser fremfor guideruter.
  5. Sesong: Velg en annen årstid for besøket enn da de fleste er der, og unngå store begivenheter og høytider om det i seg selv ikke er grunnen til besøket. (For eksempel karnevalsparader, 17. mai etc.)
  6. Forberedelser: Orienter deg hos andre reisende, for eksempel i forum og blogger, samt sjekk guidebøker og artikler om stedet før du reiser, slik at du har realistiske forventninger til hva du vil oppleve, og slik at du kan time besøket best mulig.
>> Her er vår liste over turistfeller du like godt kan la være å besøke.

Har du besøkt en turistfelle? Del dine anti-tips med andre lesere i diskusjonsgruppen nedenfor.

Artikkelen ble første gang publisert i oktober 2006.

Mer moro om og for oss turister