Foto: 20th Century Fox
Foto: 20th Century FoxVis mer

Turister elsker Borat!

"Borat"-filmen får tuister til å flokke til Kasakstan.

Borat!: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan er navnet på filmen med den "kasakstanske" reporteren Borat Sagdiyev. Filmen hadde stor kassasuksess verden over i fjor, og nå begynner Kasakstan å merke Borat-effekten.

>> Se de utrolig bildene av Borat

Flere kasakhstanske ledere har vært beskymret over hvilket omdømme landet ville få som følge av filmen. Nå viser det seg at filmen har vært god PR for landet som tidligere har vært nesten blottet for turister, skriver svenske Realtid.

I en ny undersøkelse gjort blant tusenvis av mennesker verden over, er Kasakstan det stedet i verden flest vil besøke i 2007, melder The Sun.

I følge flere reisearrangører på nettet har interessen for å feriere i Kasakstan økt med 300 prosent. Flere internasjonale hotellkjeder satser stort i landet, og bygger nå store og moderne hoteller i landet.

Også landets industri har fått fart i det siste. Myndighetene regner med at landet om drøyt 40 år vil være blant de ti største oljeprodusentene i verden, skriver Realtid.

>> Les mer om Borat her

>> Se bilder fra Borat-filmen

BORAT

Hva synes du om Borat? (Avsluttet)
Han er morsom(72%) 124
Han er oppskrytt(18%) 31
Vet ikke(10%) 17
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Kilde: Realtid.se