Turister angripes av hackere

Østeuropeisk mafia har hacket seg inn i 10.000 nettsider for å stjele bankdetaljene til folk.

Websidene som er angrepet, er sider der folk legger inn sine bankdetaljer. Det inkluderer blant annet flyselskapers nettsider, reiseselskapers nettsider, og hotellnettsider.

De fleste angrepede nettsidene er italienske, men hackerne har også angrepet spanske og amerikanske nettsider.

Eksperter som jobber med nettsikkerhet mener dette er eksempler på hvordan nettkriminalitet vil øke i fremtiden.

Mafiaen har installert koder som laster ned en "tastaturlogger" til datamaskinen til alle som åpner opp de angrepede nettsidene. Dermed får de tilgang til bankdetaljene til folk, og også passord som blir tastet. Ingen har oversikt over hvor mange som har blitt rammet, men sikkerhetsekspertene tror at det gjelder minst 10.000 bare siden angrepene begynte i midten av forrige uke.

Dan Hubbard ved det californske sikkerhetsfirmaet Websense, sa til den britiske avisen The Guardian at fokuset har vært på Italia på grunn av den sesongbetonte populariteten til nettsider som sysler med turisme, og fordi hackerne har klart å trenge gjennom italienske banskers brannmurer for å stjele identiteter.

- Vi kaller ofte dette den perfekte forbrytelsen, fordi det er så vanskelig å finne skurkene, sa Hubbard.

Bransjen tror dette bare er begynnelsen på en ny hacketrend. Vanligvis blir det stille en stund etter et hackeangrep i slik skala (da ligger kanskje skurkene på en palmestrand med en drink i hånden?), før hackerne plutselig slår til et helt annet sted i verden.

Kilde: The Guardian