Table Mountain byr på fantastisk utsikt, men området er ikke bare trygt om du fristes av turer langs de mange stiene.
Table Mountain byr på fantastisk utsikt, men området er ikke bare trygt om du fristes av turer langs de mange stiene.Vis mer

Turister angrepet på Table Mountain

Den siste tiden har flere turister blitt angrepet på Table Mountain, Cape Towns populære fjelltopp.

Både politi, mannskaper fra nasjonalparken og frivillige patruljerer nå stiene på Table Mountain etter en flom av angrep mot turister i området. Den velkjente fjelltoppen som ruver over Cape Town er et populært turområde med mange turløyper, og tiltrekker seg hvert år tusener av turister som vil gå tur og se på den spektakulære utsikten over Cape Town.

Alvorlige angrep

Flere angrep mot besøkende i området den siste tiden inkluderer blant annet et drapsforsøk på en japansk turist som avslo å motta hjelp fra en lokal guide, et angrep der en britisk lege ble kneblet og rullet utfor fjellsiden og et overfall på en gruppe pensjonister på utflukt. Det meldte den lokale avisen Cape Times på sine nettsider før helgen.

Tips

Turister i området rådes til å ikke gå alene, og til å holde seg unna de mest ensomme fjellpartiene og stiene.

- Vi advarer turister om ikke å gå alene. De må minst gå to og to slik at en kan varsle om det skjer noe, sier sikkerhetssjef Leonard Ramatlakane til Cape Times.

Du kan fortsatt regne det som trygt å ta kabelbanen opp - bil til Table Mountain road, og banen opp. Kabinen snurrer sakte rundt på vei opp slik at du får sett ut i alle retninger. Regn med køer i høysesongen.
Du kan fortsatt regne det som trygt å ta kabelbanen opp - bil til Table Mountain road, og banen opp. Kabinen snurrer sakte rundt på vei opp slik at du får sett ut i alle retninger. Regn med køer i høysesongen. Vis mer


Enda sterkere ut går Kevin Tromp i Wilderness Search and Rescue i Cape Town til nyhetskanalen News 24. Han anbefaler at turgåere unngår de lavere områdene av Devil's Peak (øst for Table Mountain), og sier at Table Mountain road har blitt så farlig at hans redningsgrupper helst ikke vil lete etter mennesker i området nattestid.

- Flere turgåere har møtt kriminelle her. Jeg anbefaler at folk ikke beveger seg i de mest fjerntliggende delene av fjellområdet, og at de går i grupper på minst fire personer.

Tromp råder turister til å bruke Kirstenbosch Botanical Garden som inngang til området. Her må man betale inngangspenger, og det holder mange uønskede elementer unna området.

  • Cape Town - byen ved verdens ende
  • Mer fra Sør-Afrika