Turistenes mest bisarre ferieklager

– Det er for mange tyrkere i Tyrkia.

KLAGER: Været, lokalbefolkningen og TV er noe av det nordmenn klager mest på når vi er på ferie. Foto: Colourbox
KLAGER: Været, lokalbefolkningen og TV er noe av det nordmenn klager mest på når vi er på ferie. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva klager Ola og Kari Nordmann på når de reiser på ferie? DinSide har spurt noen av Norges største reiseoperatører om hva som er de rareste klagene de har mottatt.

– Det hender vi får seriøse klager på været, forteller Kirsti Irgens Ertsås, informasjonsrådgiver i Star Tour.

Dette får også Ving høre.

– Det veldig mange som skulle ønske de hadde egen temperaturmåler på rommet for å sjekke temperaturen ute. Og det er vel ganske typisk norsk, vi som er så opptatt av været, opplyser Sophie Frisholm, PR-manager i Ving.

Toppløs eller ikke? Her er den uskrevne ferieloven

– For mange tyrkere i Tyrkia

Og tro det eller ei, det er ikke bare været som opptar oss nordmenn. Det er nemlig ikke alltid at lokalbefolkningen er slik vi hadde forventet oss.

– Vi har også hatt kunder som i etterkant av ferien har klaget på tyrkere i Tyrkia, støyende kanariere på Kanariøyene og så videre, sier Ertsås.

Fenomenet er heller ikke ukjent for Ving.

– Det er jo de som klager på at det er mye tyrkere i Tyrkia, forteller Frisholm i Ving.

Ville ta med ilder hjem

Du har sikkert sett en søt katt eller hund under ferieoppholdet ditt, men noen blir faktisk så oppslukt, at de ønsker å ha med seg dyret hjem.

– Vi hadde en gjest som ville sende hjem en ilder i en pappeske, et dyr hun hadde funnet i Hellas. Hun ville gi den et godt hjem i Norge. Det fikk hun ikke lov til, da det er strenge regler for hvordan dyr transporteres og hvilke dyr du kan ta med til Norge. Hun henvendte seg til oss etter reisen for å oppklare hvor det ble av ilderen, og vi fant ut at bakkepersonalet hadde tatt godt vare på den og gitt den et hjem, forteller Frisholm.

Fjernsynet er også viktig for nordmenn på ferie.

– Vi har fått klager på at det ikke finnes norske TV-kanaler på hotellrommet. Ved et tilfelle fikk vi også klage på at det ikke var russisk TV-kanal på hotellet, for det hadde de nemlig på nabohotellet, sier Ertsås i Star Tour.

Les også: Orker du et døgn i Ullared? Vi har testet

Slik klager resten av verden

Vi har alle våre tanker om hvordan vi vil ha det når vi er på ferie. Mens noen synes det er spennende å ta ting som det kommer, ønsker andre å vite nøyaktig hva de har i vente.

Nylig publiserte den britiske reisenettsiden HomeAway.co.uk en liste over de mest bisarre spørsmålene som folk vil ha svar på før de drar på ferie. Spørsmålene kommer fra fra hele verden, men et stort flertall av dem stammer Storbritannia, ifølge Dailymail.

«Kan du sende meg et bilde av brødristeren?»
og «kan du rotere huset i 180 grader?» er noen av spørsmålene som skiller seg ut fra mengden.

Les også: Helt absurde ferieklager

Hvor mange mygg er det der?

Det er ikke bare nordmenn som er opptatt av været: «Kan du garantere at det ikke vil regne?», «hvilken uke har best vær - den første eller andre uken av juni?» og «nøyaktig hvor mange mygg vil det være der?», er noen av spørsmålene HomeAway har mottatt.

Mens en lurer på hva avstanden er mellom toalettsetet og den nærmeste veggen, lurer en annen på om han kan ha med seg apen sin.

Noen av kundene ønsket også at firmaet skulle hindre at kirkeklokkene ringte klokken syv om morgenen.

«Det finnes ingen dumme spørsmål, bare dumme svar», heter det. Vel, vi kan kanskje være enig om at det finnes noen unntak?

Far spøk til alvor - les mer om hvordan du klager på ferien din her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer