Turistene overtar etter Hitler

Hotellkjeden InterContinental har åpnet et nytt hotell der Hitlers feriehus en gang lå.

Her er InterContinentals nye hotell bygget på stedet der Hitlers menn samlet seg i Bayern. Foto: InterContinental Group Foto: InterContinental Group
Her er InterContinentals nye hotell bygget på stedet der Hitlers menn samlet seg i Bayern. Foto: InterContinental Group Foto: InterContinental Group Vis mer

Turistene overtar etter Hitler

 1. Bilder: Hotellet og dokumentasjonssenteret


Like ved det berømte Ørneredet lå feriehuset Hitler og hans menn ofte oppsøkte for rådslagninger. På det samme stedet har nå hotellkjeden InterContinental åpnet et helt nytt luksushotell, Resort Berchtesgaden. Et prosjekt som er møtt med kritikk fra flere hold.

Feriehuset

Området ved fjellet Obersalzberg var et av nazistenes viktigste tilholdssted i Tyskland etter at Hitler kom til makten. Landsbyen Berchtesgaden som ligger her ble bombet av de allierte i 1945, og amerikanske styrker holdt til her en stund etter krigen. I 1952 ble det gamle feriehuset fjernet, på grunn av at tyske myndigheter fryktet det ville bli et valfartssted for nazister. I 1999 åpnet landsdelen Bayern et dokumentasjonssenter over nazismen, krigen og jødeutryddelsene, senteret ligger i Berchtesgaden.

Hotellet

Planene om å bygge hotell på dette stedet, ble møtt av kraftig kritikk blant annet fra Tysklands fremste jødiske organisasjon, hvis tidligere visepresident Michael Friedman via BBC kalte planene smakløse, og sa at de berøvet området dets historie.

Men uansett protester - hotellet har nå åpnet dørene. Det har 138 rom, og en natt her vil koste fra 200 til 2.000 euro. (1.680 til 16.800 kroner.) Hotellet er utstyrt med spafasiliteter, innendørs og utendørs svømmebasseng, badstue og treningssenter.

 • Se bilder fra hotellet, omgivelsene og dokumentasjonssenteret
 • Fakta
  InterContinental Resort Berchtesgaden
  Hintereck 1
  Berchtesgaden, 83471
  Tyskland

  Telefon: +49 8652 97550

  Her fra inngangspartiet til Obersalzberg dokumentasjonssenter. Foto: Obersalzberg dokumentasjonssenter
  Her fra inngangspartiet til Obersalzberg dokumentasjonssenter. Foto: Obersalzberg dokumentasjonssenter Vis mer


  Eksterne lenker:

 • InterContinental
 • Obersalzberg dokumentasjonssenter
 • Guidet tur til Ørneredet.
 • Mer om unike og spesielle hoteller