<B>HVORFOR IKKE?</B> På Edgewalk kan du lene deg utover kanten så mye du vil, vel vitende om at du befinner deg 355 meter over bakken, og kun holdes oppe av sikkerhetsseler.
HVORFOR IKKE? På Edgewalk kan du lene deg utover kanten så mye du vil, vel vitende om at du befinner deg 355 meter over bakken, og kun holdes oppe av sikkerhetsseler.Vis mer

Turistattraksjon helt på kanten

Canada er ikke et ekstremt land på så veldig mange punkter. Her er de derimot ekstreme.

Alle har hørt om Empire State Building, men hvor mange har hørt om CN Tower? Det skyldes kanskje det litt kjedelige navnet, og at det er lokalisert i Canada, et land som knapt nevnes i norske medier.

CN Tower var uansett inntil nylig verdens høyeste bygning, og burde kanskje være fornøyd med å rage hele 553.33 meter over bakken. Slik er det ikke. Med den vanvittige turistattraksjonen Edgewalk tar det 35 år gamle kommunikasjons- og observasjonstårnet i Toronto steget over til noe som kan likne på ekstremsport.

På med sikkerhetsselene

Godt og vel 350 meter over bakken, langt over tårnets midpunkt, er det bygget en ny plattform som fungerer som utkikkspost. Det er i seg selv ikke spesielt oppsiktsvekkende. Det oppsiktsvekkende er at de ikke har montert noe gjerde rundt plattformen. Gjerdet er erstattet av sikkerhetsseler og en spesiell "gå-drakt", som alle besøkende utstyres med før de går ut på stålkonstruksjonen.

NYE SKO? En av de første deltakerne på Edgewalk instrueres i hvilken fot som skal plasseres hvor.
NYE SKO? En av de første deltakerne på Edgewalk instrueres i hvilken fot som skal plasseres hvor. Vis mer


Edgewalk åpnet 1. august, og besøkende må ut med 175 kanadiske dollar (rundt 980 kroner) for en tur på kanten av stupet. Prisen inkluderer obligatoriske turistattraksjonseffekter som bilde- og videobevis på at du faktisk har vært der, i tillegg til adgangskort til resten av CN Tower etter at lufteturen er over.

Ikke for hvem som helst

Det stilles naturlig nok ganske strenge krav til hvem som kan benytte seg av Edgewalk. Er du under 13 år kan du bare glemme hele greia, mens 13 til 17-åringene trenger skriftlig tillatelse fra en foresatt for å besøke tårnplattformen. Personer under 34 kilo og over 140 kilo må også holde seg hjemme, det samme må gravide og personer som har blitt operert de siste seks månedene, eller har brukket bein i kroppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Heller ikke de som opplever brystsmerter eller er kortpusta har noe å gjøre i CN Towers ekstreme attraksjon, ei heller personer som går på medisiner eller har inntatt alkohol i forkant av besøket.

Du har av forståelige årsaker heller ikke lov å ta med deg ting som kan falle ned mens du besøker utsiktspunktet, og ettersom attraksjonen holder stengt mellom oktober og april bør du planlegge besøket i forkant.

Enda mer å gjøre

CN Tower inneholder forøvrig også en spektakulær 360-graders restaurant, i tillegg til andre spisesteder, shoppingmuligheter og attraksjoner som utkikkspunkt med glassgulv, 3D-kino, og høyhastighetsheiser som holder en hastighet på 22 kilometer i timen.

Du kan lese mer om Edgewalk her, og du kan lese mer CN Tower her.

Alternativt kan du holde deg hjemme i sofaen, og heller se disse to videoene av noen som faktisk har prøvd Edgewalk: