Turist-tristesse

Tenerife har sin sjarm, men også enkelte mindre flatterende sider.

Enda ikke ferdig utbygd - det er stadig store byggeprosjekter på gang på Kanariøyene.
Enda ikke ferdig utbygd - det er stadig store byggeprosjekter på gang på Kanariøyene. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tenerife er ikke bare et turistparadis. Her er noe av det du bør se opp for...

Naboen

Tenerife er nordmenns fjerde største favorittreisemål. Vil du dra et sted hvor du er sikret å ikke treffe naboen, velger du ikke denne øya. Trives du derimot med et stort norsk miljø rundt deg, er Tenerife et trygt valg.

Restaurantene på Playa de las Americas

Blant glorete neonlys, overivrige innkastere og fulle skandinaver finner vi ingen gjemte perler (selv om vi ikke kan garantere at de ikke finnes). Pizza Hut og McDonalds trekker fulle hus, og andre restauranter frister med selvlysende tilbudsplakater og menyer med glansede bilder av mat som ikke ligner det du får på tallerkenen. Du finner et vell av hamburgere og svenska kjøttbullar, men god mat må du lete lenge etter.

Ensporede kjøpesentre

Mange av kjøpesentrene på typiske turiststeder har stort sett tre typer butikker: Parfymerier, elektronikkbutikker og forretninger med "eksotiske" tekstiler til strand- og partybruk. Frister ikke disse varegruppene, bør du legge turen til de innfødtes handlearenaer der variasjonen er større og turistdominansen mindre påtrengende.

Piratkopier

Enkelte varer, som elektronikk, kan være billigere på Kanariøyene på grunn av lave skatter. Men se opp for piratkopier og smuglergods. Kopier av velkjente elektronikkmerker og merkeklær er vanlig.

Dyr(e)-underholdning

Flere parker reklamerer med dyreunderholdning. Du kan se show med papegøyer, rovfugler, delfiner og kameler. Ikke spesielt spektakulært, og ikke spesielt hyggelig for dyrene vil vi tro. Barna vil nok elske det, men reiser du i voksenfølge holder du deg langt unna.

Og selvsagt: Lommetyver herjer her som på andre reisemål der mange turister er samlet. Pass på verdisakene, og lei safe på hotellet.

  • Tips om spesielle bosteder på Tenerife får du her.

  • Tilbake til hovedartikkelen.