Turgåer drept av bjørn

En gruppe turister ble angrepet av bjørn på vei til en turisthytte. En kvinne døde av skadene.

Publisert
Sist oppdatert

Den 31 år gamle amerikanske kvinnen var på bryllupsreise i Romania, men ble altså drept da en bjørn angrep en gruppe turister på vei til en turisthytte i Karpatene i Romania.

Ulykken skjedde på lørdag, i titiden om kvelden.

Gruppen på seks prøvde først å jage vekk bjørnen, men den kom tilbake og angrep dem igjen. Bjørnen angrep først en 26 år gammel kvinne, før den bet i beinet til en mann i følget. Deretter slo den ihjel den 31 år gamle kvinnen, selv om resten av følget prøvde å jage den vekk ved å kaste stein.

Det er nå satt i gang en jakt på bjørnen, som har bitt en rumensk turist tidligere, og også angrepet sauer på beite.

Karpatene er Europas nest største fjellkjede, og strekker seg fra grensen mellom Slovakia og Polen, og ned gjennom Ukraina og Romania. Transylvania, der Dracula skal ha kommet fra, ligger i den rumenske delen av Karpatene.

Flust med bjørn

Det finnes tusenvis av bjørn i De rumenske karpatene. Noe av grunnen er at diktatoren Nicolai Ceausescu var glad i å jakte på bjørn. Ingen andre fikk jakte på dem, og han importerte også svartbjørn fra USA (i Europa finnes bare brunbjørn naturlig).

Til tross for dette er konfliktene mellom bjørn og mennesker sjeldne. Noe av grunnen til det, er at de i Romania gjeter dyra sine når de går på sommerbeite.

Kilde: Rompres


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer