Turen går til Barcelona

Danske Politikens Turen går til Barcelona besitter både brodd og vidd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
POLITIKEN: Krass i svingene...
POLITIKEN: Krass i svingene... Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
image: Turen går til Barcelona

Kortfattet og velskrevet; Forfatter og journalist Ole Loumann er ikke redd for å komme med skarpe betraktninger, noe som løfter boken ut over reiseguidenes grenser. Boken tar for seg bydelene kapittel for kapittel. I tillegg er det introkapittel om politiske og sosiale forhold, og et eget kapittel med praktiske opplysninger.

Boken har kanskje ikke den mest ekstravagante utforming; Bildesortimentet avslører at det ikke ligger andre ambisjoner bak enn gi en kjapp beskrivelse. Kapitlene har fått fargekoder, som egentlig ikke gjør boken verken mer eller mindre lettlest. Hver attraksjon er ført opp med adresse, telefonnummer og med henvisning til kartene bakerst i boka. Kartseksjon bakerst går over flere sider, men her finnes ingen indeks, og dermed faller en del av informasjonsverdien ved kartseksjonen vekk.

Politiken har flere reiseguideserier. I Turen går til finnes flere titalls destinasjoner og land. Boken er skrevet på dansk.

Bakgrunnstoff på historie, folk og kultur: Grundig, frisk og svært interessant med rom for den personlige kommentaren.
Praktisk informasjon: Adresser, telefonnumre og e-postadresser følger de ulike attraksjonsbeskrivelsene. I seksjonen for praktisk informasjon tas det opp alt fra kutyme til billettsystemer på togene. Det gis også tips for barnefamilier, kvinner som reiser alene og unge.
Brukervennlighet: Guidebøker skal være små nok til å få plass i veska. Denne oppfyller dette kravet, men er kanskje ikke verdens mest nytenkende på å sortere informasjonen elegant. Men du verden, man finner da frem.
Budsjett-tips: Boken opplyser om ungdomsherberger, supermarkeder og billig shopping. Telefonnumre og adresser følger med.
Konklusjon: Best på intelligent samfunnsinformasjon.
Terningkast: 5

Utgivelsesår: 2001
Bilder: Greie bilder, men disse er ikke noe høydepunkt ved boken.
Vekt: 120 sider, 165 gram
Pris: Kr 149

  • Til neste byguideomtale

  • Tilbake til den forrige byguideomtalen

  • Tilbake til introartikkel
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!