Turboshopping i Europa

SAS og Braathens tar deg fram og tilbake til europeiske storbyer på en og samme lørdag – for å gjøre julegaveinnkjøpene. Men hvor mye tid får du egentlig til å handle?

London er mest populær av dagstur-reisene til SAS.
Foto: Stine Okkelmo Foto: stine okkelmo
London er mest populær av dagstur-reisene til SAS.
Foto: Stine Okkelmo Foto: stine okkelmo Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
I København får du muligheten til å oppleve et julepyntet Tivoli i tillegg.
Foto: Cees van Roeden/Wonderful Copenhagen Foto: Cees van Roeden/Wonderful Copenhagen
I København får du muligheten til å oppleve et julepyntet Tivoli i tillegg.
Foto: Cees van Roeden/Wonderful Copenhagen Foto: Cees van Roeden/Wonderful Copenhagen Vis mer

I november presenterte de norske flyselskapene et nytt konsept: Reis fram og tilbake til europeiske storbyer på en og samme lørdag – og gjør julehandelen der. Ingen av selskapene kan huske å ha kjørt slike tilbud tidligere, og det kom som et resultat av 11. september.

- Det er et gimmick for å få folk til å reise, sier pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS.

Fornøyde

SAS og Braathens tilbyr begge juleshoppingreiser hvor du reiser ut og tilbake på samme lørdag, til rabatterte billetter. Prisene ligger på 1.100-1.400 kroner, avhengig av reisemål. Første tur gikk forrige lørdag, 17. november, og du kan benytte deg av tilbudet hver lørdag til og med 15. desember.

- Vi er veldig fornøyde med salget av disse turene, det ser bra ut, vi har fått veldig bra respons, forteller Meisingseth i SAS.

SAS tilbyr disse dagsturene fra Oslo til åtte storbyer i Europa, i tillegg til reise til Oslo fra andre byer i Norge. Noen reisemål er imidlertid mer populære enn andre.

- London er det mest populære reisemålet, det er her vi har flest passasjerer. Etter London kommer København, så Paris og Stockholm, forteller Meisingseth.

Braathens er også fornøyde med hvordan kampanjen arter seg.

- Det tar seg sakte men sikkert opp, det er flere og flere som bestiller. Dette er litt nytt også for passasjerene, og det må tygges litt på først, sier informasjonssjef i Braathens, Anne Grete Ellingsen. Amsterdam fra Bergen og Stavanger er mest populært, men vi ser at London også sakte men sikkert tar seg opp, forteller Ellingsen.

Fire eller 12 timer?

SAS tilbyr lørdagsturer fra Oslo til Amsterdam, London, Paris, München, Brüssel, Frankfurt, Stockholm og København, mens Braathens tar deg fra Oslo til London, og fra Stavanger og Bergen til Amsterdam.

Det er store forskjeller på hvor lang tid du har til rådighet på de forskjellige destinasjonene. Vi har undersøkt hvor lang tid du kan få hvis det er ledige plasser på de mest ideelle flyene – og trukket fra tiden som går bort til reise mellom flyplass og sentrum, samt tiden som går bort fordi du må møte opp minst 45 minutter før avreise når du skal hjem igjen. Når alt dette er trukket fra, har du fra fire til 12 timer igjen til shopping.

- Vi har sett at dette har blitt påpekt fra media, men har ikke fått noen kommenterer om dette fra kundene, sier Siv Meisingseth i SAS.

På tross av at London er mest populært hos SAS, får du kun cirka seks timer til shopping i den britiske hovedstaden – hvis du er heldig og treffer blink med transporten inn til sentrum. I Paris får du kun 4 timer og 15 minutter til shopping – og det er hvis alt går knirkefritt. Den franske hovedstaden er kjent for sine evigvarende køer, så dersom du velger å reise med buss til sentrum og havner i en kork, kan du risikere å bli stående et par timer.

  • Her kan du se hvor lang tid du får til rådighet på de forskjellige destinasjonene.
  • Her kan du se hva reisene koster, og hvor mye hvert shoppingminutt koster på de forskjellige destinasjonene.
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.