Tur på fjellet

Knut ønsker seg tips om høyfjellsferie i Sør-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei !

Hvor er det lurt å reise når vi har disse kriteriene:

 • Utreise fra Oslo Kl. 12.00 på en fredag med egen bil til et høyfjellshotell med god standard, som er rolig og ikke er et typisk ungdomssted med mye festing.

 • Har fine skiløyper for turgåing.

 • Har svømmebasseng.

 • Ankomst Oslo søndag kl. 20.00 senest.
 • Hilsen Knut

  Fjellferie i Sør-Norge

  Hei, Knut

  Ønsker du å utfolde deg i langrennsporet, er det ikke nødvendig med skitrekk i nabolaget.
  Ønsker du å utfolde deg i langrennsporet, er det ikke nødvendig med skitrekk i nabolaget. Vis mer

  Valgmulighetene er mange, men siden det er viktig å unngå ungdomssteder og festing, bør du holde deg unna de store skisentrene som med mange bakker og heftig afterski tiltrekker seg feststemt ungdom. For eksempel steder som Hemsedal, Geilo og Hafjell. Siden du spør spesielt etter skiløyper for turgåing, og ikke bakker for skikjøring, trenger du neppe å ha skitrekk i nærheten. Det øker også muligheten for å få en rolig ferie. Som de som har lagt i vei på fjellet fra Oslo en weekend vet, kan køene bli lange både ut fredag og hjem søndag, men siden du kan reise tidlig fredag er det litt greiere.

  Et tips er Bolkesjø Hotell i Notodden i Telemark. Hotellet er blant annet kjent for sin gode vinkjeller hvor du kan forhåndsbestille kåseri og besøk. Her er det ikke skitrekk ved hotellet, men du kan benytte skiløyper i området. Hotellet har svømmebasseng, og mange rom med flott utsikt. Nabo og samarbeidshotell, Gran Hotell Bolkesjø, har også basseng. Rommene her er litt enklere. Hit kommer du deg på en drøy time, hotellene ligger 10,5 mil fra hovedstaden.
  Telefon: 35 02 15 00/35 02 16 00

  Et annet spennende alternativ er Rondane Spa Høyfjellshotell som har fått mye positiv omtale i pressen for sin Spa-avdeling. Her kan du få velværebehandling og hotellet har basseng. Utenfor døra kan du vandre ut i nasjonalparkens fantastiske skiterreng. Noe lengre kjørevei enn til Telemark: Hotellet finner du ved Mysuseter nord for Lillehammer, knappe 30 mil fra hovedstaden. Hit må du beregne omkring 4,5 times kjøretid.
  Telefon: 61 23 39 33

  God tur, hilsen Reiseeksperten

  Videre til neste spørsmål.
  Tilbake til innledningen.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!