Maten kan variere i Tunisia, men appelsinene er av ypperste klasse.
Maten kan variere i Tunisia, men appelsinene er av ypperste klasse.Vis mer

Tunisia - lite kos med couscous


Kokkekunsten i Tunisia er en blanding av arabisk, fransk og italiensk. Tunisierne liker maten sin sterkt krydret, men i turistområdene kommer den i alle utgaver. Grunnen til den sterke krydringen, er kanskje at den tradisjonelle maten har lite smak i utgangspunktet. Farge er også viktig i det tunisiske kjøkken. Rødfarge bringer visstnok appetitt til folket, og gjør de enkle retten fine å se på.

Nasjonalretten er couscous, som blir tilberedt av semulegryn med innblandet kjøtt, kylling eller fisk. Her kan du få alt fra hummer til kanari rent smaksmessig, så sørg for å finne en god restaurant. En annen av de mange spesialitetene er briq. Et slags frityrstekt og smuldrete brød fylt med egg og diverse andre varer. Den skal spises uten å legge igjen rester på tallerkenen, noe som er praktisk talt umulig med norske spisevaner – fanget fullt av rennende egg. Tunfisk derimot er den av landets stoltheter som virkelig fortjener applaus. Tunisia og Kapp Bon er de eneste fiskeområdene hvor du fortsatt finner forsvarlige fangstmengder av tunfisk i Middelhavet. Smaken er ypperlig, særlig blandet med den tunisiske chilisausen.

Alkoholholdig drikke selges i alle turistområder, men ikke ute i distriktene. Tunisierne er moderate muslimer, men drikking foregår ikke i offentlighet. Den tunisiske vinen er av god kvalitet, og flere vingårder i tunis-området har den siste tiden startet med vinturer for deg som liker å sprette en kork eller to. En god middag ute på restaurant koster deg rundt 100 kroner med tilbehør.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbake til hovedartikkelen og landsmeny...