Trusesuvenirer

Blondemakere i Polen finner nye markeder, og går fra kaffeduker til sexy undertøy.

Publisert
Sist oppdatert
Med slike som utgangspunkt ... Foto: koniakow.com
Med slike som utgangspunkt ... Foto: koniakow.com Vis mer
Tradisjonelt håndarbeide. Foto: koniakow.com
Tradisjonelt håndarbeide. Foto: koniakow.com Vis mer


De velrennomerte blondemakere i den polske landsbyen Koniakow har både dronninger og paver på kundelisten. Men nå går de dypt katolske blondemakerne andre veier. De selger nemlig g-strenger og annet blondeundertøy over hele verden.

Se bildene av noen av blondeproduktene

Undertøyskunst

Koniakow-blonder kunne man opprinnelig kjøpe som delikate håndlagde duker og brikker produsert lokalt av fingernemme kvinner. Blondeproduktene har også blitt solgt til den tidligere paven og til den britiske dronningen. Men nå beveger altså produsentene seg over i produktgrupper av langt lødigere karakter, skriver BBC på nett.

- Vi har laget blonder for John Paul II, for Dronningen av England og for kirkealtere. Det er skammelig og ydmykende for Koniakow at de samme blondene nå skal bæres på menneskers bakdeler, sier Mieczyslaw Kamieniarz fra en blondemakerfamilie i femte generasjon, til AFP.

Også andre blondemakere tviler på den nye veien håndverket tar. En kvinne skal for eksempel ha spurt en prest i skriftemål om det er en synd å lage g-strenger.

Kommet for å bli

Men undertøysproduksjonen er nok kommet for å bli. Det er både enklere å lage og raskere å selge undertøy enn blondeduker. Truser fra 25 euro til undertøyssett og badetøy for 60 euro.

Se bildene av noen av blondeproduktene

Ekstern lenke:

Koniakow-blonder på nett

Mer fra Polen

Fakta om Krakow

Plei kjærligheten i Krakow

Utradisjonelt resultat av tradisjonsrikt håndarbeide. Foto: koniakow.com
Utradisjonelt resultat av tradisjonsrikt håndarbeide. Foto: koniakow.com Vis merVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer