Tror du SAS vinner denne gangen?

Nok en gang nominert til å være verdens og Europas mest punktlige flyselskap.

Vinner SAS denne gangen? Foto: Per Ervland
Vinner SAS denne gangen? Foto: Per ErvlandVis mer

Få ting er kjipere enn forsinkelser, spesielt dersom du er på reisefot.

Mandag 24. januar vil The FlightStats On-time Performance Service (OPS) gi en annerkjennelse til flyselskap og flyplasser som er de mest punktlige i verden.

Kravet er å ha flest mulige landinger som har skjedd innen 15 minutter av den planlagte ankomsttiden, skriver nettsiden.

Scandinavian Airlines (SAS) er nominert til to kategorier; Europas og verdens mest punktlige flyselskap.

Er du enig? Dette er verdens beste flyselskap

Se hvem de konkurrer mot

SAS konkurrerer mot JAL, All Nippon Airways, Qatar, Air New Zealand, og Singapore Airlines for tittelen "verdens mest punktlige flyselskap".

For at de skal stikke av med tittelen "Europas mest punktlige flyselskap", må de slå KLM Royal Dutch Airlines, Austrian Airlines, Tarom-Romanian Air Transport og Aeroflot Russian Airlines.

I 2009 var det JAL (Japan Airlines) som stakk av med tittelen som verdens mest punktlige, mens KLM Cittyhopper vant prisen for Europas mest punktlige.

I juli måned i fjor var faktisk SAS verdens punktligste flyselskap. SAS toppet også punktlighetsstatistikken for Europa sommer 2009.

Flere omkom i flyulykker i 2010: Seks flyselskaper er svartelistet

Slik finner du de mest punktlige

Flightstat er en nyttig nettside for deg som flyr mye, og som gjerne vil vite om flyselskapet du har valgt er punktlig, eller om ruten du skal fly ofte er utsatt for forsinkelser. Du kan gå inn og se på punktlighetsstatistikken for flyplasser over hele verden - både historisk (du velger selv datoer), eller dagens.

Måten Flightstats kommer frem til vinnerne er ved å undersøke flystatuser og ankomstdataer, som er samlet fra globale kilder. De sjekker også gjennom sivile luftfartsmyndigheter, flyselskaper, flyplasser, og ved hjelp av større flyselskapers reservasjonssystemer.

Flightstats har sporet flytrafikken siden 2004.