Tropisk paradis ved Berlin

Fem mil fra Berlin åpner nå et innendørs tropeparadis.

Utenfor Berlin bygges nå et tropisk paradis. Under 107 meter høye takkonstruksjoner skapes en kunstig oase med regnskog, sandstrender, badelaguner og orkidéhager. Lufttemperaturen skal holdes på 25 grader i snitt, med høyere temperatur ved vannet. Badevannet frister med mellom 28 og 31 grader.

Overnatte

My Tropical Island er ingen øy, men en kunstig oppvarmet verden under tak. Tegninger fra My Tropical Islands Vis mer


Vannfall, stier, markeder med eksotiske blomster og suvenirer, musikk og strandparty og mulighet for å friske på brunfargen. Alt skal legges til rette for at man skal slippe langflygning til ferieparadiset.

Det mest kuriøse fristelsene fra parkanlegget er tilbud om å sove på stranda. Du kan leie et telt for to eller fire fra 10/15 euro for 12 timer. Regnskogen er også et kapittel for seg med opp til 14 meter høye trær og 12.000 planter.

Pakk sommertøy

For et opphold her gjelder det å pakke riktig. Sommertøy og lette sko er antrekket du beveger deg rundt i, men også utstyr til en penere middag og strandfester bør med om du ønsker å delta på slikt. Du kan leie håndduker og lagre bagasje og vesker ved inngangen. Badetøy får du også bruk for. Du får ikke ta med egen mat eller drikke. Anlegget har eget barneanlegg med barnepass for de fra fire år og opp. Det er også tilpasset rullestoler og barnevogner.

Dagsbesøk og pakketur

Senteret blir åpent både for dagbesøkende og de som handler pakkeopphold. For eksempel tilbys en nyttårspakke med strandfest for 99 euro per person. Det inkluderer 12 timers opphold, velkomstdrink, middagsbuffet, brasiliansk show, nattmat og musserende vin ved midnatt. Men det blir av naturlige årsaker ikke anledning til å benytte fyrverkeri.

Åpner før jul

Senteret åpnes 19. desember, og skal holde dørene oppe hele døgnet hver dag hele året. Med den elektroniske inngangsbilletten kan du oppholde deg innenfor dørene her helt uten kontanter. Du betaler aktiviteter, mat og shopping med kortet, og betaler sluttregningen ved utgangen når du går.

Parkering er gratis, og det går gratis busstransport mellom parkeringsplassene og anlegget. Inngang koster 15 euro for voksne mandag til fredag, 20 euro lørdag og søndag. Det gjelder inngang mellom klokken ni og 22. For inngang mellom seks og ni er prisen hhv. 10 og 15 euro, og for nattløver som kommer mellom 22 og seks koster det fem euro natt til hverdager, og ti euro natt til helgedager. Barn mellom fire og 13 betaler halv pris. Barn opp til tre år går gratis. Redusert pris for de over 65 år.

Om Tropical Island

Det kunstige paradiset er bygget under en stor kuppel, og 500 ansatte skal sørge for at gjestene trives. Åtte fotballbaner ville fått plass her inne, grunnflaten er på 66.000 kvadratmeter. Domen er 360 meter lang og 210 meter vid. Høyde til kuppelens øverste topp er 107 meter. Til sammenligning er Oslo Plaza 117 meter høy.

Ekstern lenke:

  • My Tropical Islands på nett

    Dette er imidlertid ikke det første spektakulære landbaserte fornøyelsessenteret i Tyskland. Utenfor München kan du dykke i en kunstig undervannsverden, og i Bremen kan du reise helt ut i rommet i Europas største innenlands temapark, Space Center Bremen.

  • Mer om Berlin