Trøndelag og Nord-Norge

Alle priser er for inngang i høysesong.

Pirbadet. Foto: badelandene.no Foto: Foto: badelandene.no
Pirbadet.
Foto: badelandene.no Foto: Foto: badelandene.no Vis merPirbadet

Pirbadet i Trondheim har et areal på 15.000 kvadratmeter, hvorav 10.000 kvadrat er tilegnet vannaktiviteter. Her er stupetårn, velværebasseng, boblebasseng, ungdomsbasseng, bølgebasseng, barnebasseng, idrettsbasseng, helsebad, sklier mm. Pirbadet ligger på havna i Trondheim, med en glassvegg som gir panoramautsikt utover Trondheimsfjorden fra bassengområdet.

Hvor: Havneg. 12, Trondheim.
Sesong: Hele året.
Priser: Du betaler mer i helger/helligdager og juni/juli og august, enn ellers i uka. Helge/helligdagspriser: 25 for barn under tre år, 80 for barn mellom tre og ni år, 100 for ungdom og 120 kroner for voksne. Familier innvilges fem kroner i rabatt per person.
På nett: Pirbadet.no

Sverresborg

Norsk Folkemuseum i Trondheim. Friluftsmuseum og faste utstillinger. Friluftsmuseet har over 60 bygninger fra Trondheim og Trøndelag som ligger flott til med store grøntområder rundt ruinene av kong Sverres middelalderborg. Til glede for de små, er her gris og små kaniner som kan klappes, og høns og ender som kan kikkes på. Sauer og ku med kalv kommer etter St. Hans, og her blir hester på beite. Det arrangeres ponniridning og hestekjøring på fastsatte dager i sommer.

Hvor: Sverresborg Allé 13, Trondheim.
Sesong: Hele året, med visse unntak.
Priser: 30 kroner for barn tom. 15 år, 80 kroner for voksne. Familiebillett koster 195 kroner og gjelder for to voksne og inntil tre barn mellom fem og 15 år.
På nett: Sverresborg.no

Namsskogan Familiepark

Familieparken har rundt 200 enkeltdyr og fugler, fordelt på rundt 40 arter. Her er blant annet struts, papegøye, kaniner, steinaldersau, rødrev, blårev, bjørn og ulv. Det er også mange aktiviteter; traktorbane for 4-9-åringer, kræsjbåtbane på vannet, elektriske gravemaskiner for de minste mm.

Hvor: Ved Tronestjønna midt mellom Trondheim og Mo i Rana. Det er 25 mil fra Trondheim til familieparken.
Sesong: 3. juni til 27. august. Har også et vinterland som er åpent visse dager i februar, mars og april - avhengig av snø.
Priser: 155 kroner for barn mellom fire og 15 år, 175 kroner for voksne. Barn under fire år kommer inn gratis. Familiebillett koster 580 kroner, og gjelder for mor, far og alle deres barn.
På nett: Namsskogan-familiepark.no

Nordlandsbadet.
Nordlandsbadet. Vis mer


Nordlandsbadet

Nordlandsbadet ligger vegg i vegg med Luftfartsmuseet og City Nord, som er Bodøs kjøpesenter. Badelandet er relativt ferskt. Her er barnebasseng, bølgebasseng, stupebasseng, mosjonsbasseng, opplæringsbasseng, vannfontener, to vannsklier, grotte med strømningskanal, boblebad mm.

Hvor: Plassmyrveien, Bodø.
Sesong: Hele året.
Priser: Differensierer mellom helg og ukedager også i sommer. I ukedagene koster det 25 kroner for barn under to år, 55 kroner for barn mellom tre og ni år, 75 kroner for ungdom opptil 15 år og studenter, og 95 kroner for voksne. I helgene koster det 25 kroner for de aller minste, 75 kroner for barn (3-9 år), 95 kroner for ungdom og 115 kroner for voksne.
På nett: Bodospektrum.no