Trollstigen åpnes om to uker

Åndalsnes/Molde (NTB-Kjell Herskedal): Trollstigveien i Møre og Romsdal blir trolig åpnet om to uker.

Publisert
Sist oppdatert

Brøyterne har nå passert det høyeste punktet og har kommet ned i småskogen på vei mot Valldal.

- Slik det ser ut nå, blir det åpning i uke 22. et sted mellom mandag 26. og fredag 30. mai, sier overingeniør Per Brandli i Statens vegvesen til NTB.

Det har vært litt over normale snømengder i fjellområdet rundt Trollstigveien i år. Onsdag snødde det ned til 700 meter. Helt trygg for at snø kan forsinke åpningen er man fortsatt ikke.

TEST DEG SELV: Hva kan du om ferie-Norge

Lange busser

Trollstigveien kommer til å være åpen i minst fire måneder i sommer, før den igjen må stenges for en ny vinter. I fjor var det store problemer med busser som kjørte seg fast i svingene. Hvert år er det noen som tar sjansen på å kjøre opp eller ned svingene med busser som er lengre enn 12,4 meter, som er den maksimale grensen.

Trollstigen åpnes om to uker


- Politiet og biltilsynet tar stikkontroller, men de klarer ikke å fange opp alle. Noen tar sjansen, andre har ikke satt seg inn i reglene som gjelder.

En tredje kategori er busser som ikke er for lange, men med sjåfører som ikke er vant til slike veier, sier Brandli.

Nest størst

Trollstigveien er Norges nest største naturbaserte turistattraksjon etter Vøringsfossen. 590.300 personer kjørte over Trollstigen i åpningsperioden i fjor, viser Innovasjon Norge Reiselivs attraksjonsliste.

Strekningen Geiranger-Trollstigen forberedes nå for en plass blant landets nasjonale turistveier. På Trollstigplatået har det de siste somrene pågått arbeid for å heve standarden på blant annet blant annet tilgjengelighet, utsiktspunkt og parkeringsområde.

Dette arbeidet skal fortsette i sommer.

[email protected]Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer