Trivial Pursuit reiseboks

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Trivial Pursuit reiseutgave

Spillet
TP er kjent for de fleste, og kommer i mange varianter. Spillets gang i denne versjonen er at man får med en terning som kastes. Ut i fra terningen får man vite hvilken kategori man får spørsmål fra. De tre spillene vi testet var Familie, Fotball og Genious.

Design
Her forventer vi mer av en gigant innenfor kunnskapsspill. At de er SÅPASS kunnskapsløse når det kommer til innpakning er for oss en gåte. Boksene som inneholder spørsmålskortene er klumpete TP-kaker med et lokk som knapt nok kan holde en flue innestengt. Låsemekanismen er fryktelig dårlig, og spillet blir fort "52 plukk-opp" i stedet for en runde med spørsmål. Om du ikke kvitter deg med boksen, kan vi anbefale gode gamle syltestrikker til å holde på lokket.

Spillvennlighet
Veldig enkelt og lettfattelig. Det flotte er at man kan inkludere kortseriene man får i disse reiseutgavene til de større spillene slik at man kan variere. Ellers er spillvennligheten nesten litt for enkel. Kanskje det kunne vært fint å utfordre spillerne litt ekstra, med flere spillvarianter?

Tidsbruk
Tidsbruken kan man egentlig bestemme selv. I bunn og grunn blir dette stort sett bare god underholdning som man selv velger tidsrammen på.

Vanskelighetsgrad

 • Familieutgaven er ikke spesielt vanskelig, og passer til de fleste - spesielt de i litt lavere alder.
 • Fotballutgaven krever fotballkunnskaper godt utover det normale, men har man fulgt med litt klarer man nok til at man synes det er moro.
 • Genious har høy vanskelighetsgrad, og passer godt til den som trenger litt tøffere spørsmål å bryne seg på.

  image: Trivial Pursuit reiseboks

  Konklusjon

  Trivial Pursuit reiseutgave er ikke en genial idé utklekket etter lange brainstorminger i laben. Det funker greit, men ikke mer, og designet på boksen må være noe av det dummeste som er laget i denne sjangeren. Stort pluss for at kortbunkene kan inkluderes i vanlige TP-spill.

  Pris: 144,50 kroner

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!