UTEN SLAGORD: Før stod det «reviews you can trust» («Anmeldelser du kan stole på») under logoen. Nå er den borte. Foto: Fotofikling
UTEN SLAGORD: Før stod det «reviews you can trust» («Anmeldelser du kan stole på») under logoen. Nå er den borte. Foto: FotofiklingVis mer

Tripadvisor fjernet slagordet

Nå heter det ikke «Anmeldelser du kan stole på» lenger.

Hotellanmeldertjenesten Tripadvisor blir for tiden undersøkt av the Advertising Standards Authority (ASA), etter å ha fått tusenvis av klager fra hotelleiere om angivelig villedende og falske anmeldelser. Det skriver britiske telegraph.co.uk

Nylig fjernet også Tripadvisor slagordet «Anmeldelser du kan stole på» fra sine amerikanske og britiske nettsider.

Millioner av mennesker verden over benytter giganttjenesten Tripadvisor som en viktig kilde når hotellvalget skal tas. Her legger tusener av vanlige reisende igjen sine vurderinger av hotellet, og samlet bør disse vurderingene gi et godt grunnlag for en objektiv rangering av hotellenes kvaliteter. Tripadvisor har over 50 millioner anmeldelser som alle hevder å være ærlige og pålitelige.

Se etter dette: Slik avslører du falske hotellanmeldelser

10 millioner anmeldelser kan være falske

Nå hevder firmaet KwikChex.com, et firma som har spesialisert seg på såkalt "ryktekontroll" på nettet, at opp til 10 millioner av Tripadvisors anmeldelser kan være falske, og mener at de ikke gjør nok for å autentisere vurderinger eller fjerne falske innlegg.

Til tross for massiv kritikk, nekter likevel Tripadvisor for at det er derfor de fjernet «Anmeldelser du kan stole på»-slagordet.

– Slik som med all markedsføring er også ordlyden som brukes på Tripadvisor, i stadig utvikling for å kunne gjenspeile ulike sider av virksomheten, skal Emma O’Boyle, talsperson for Tripadvisor, ha uttalt til den britiske avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tidligere var slagordet til Tripadvisor: "World's most trusted travel advice".
Tidligere var slagordet til Tripadvisor: "World's most trusted travel advice". Vis mer


På den danske utgaven av Tripadvisor er slagordet «verdens mest pålitelige reiseselskap», mens på den norske versjonen står det «Få sannheten. Dra deretter.» Foreløpig er ingen av disse slagordene fjernet.

Falske hotellanmeldelser er dessverre ikke noe nytt. Allerede i 2007 skrev DinSide om falske hotellanmeldelser på Tripadvisor.

Les også: Sterk misnøye med Tripadvisor