Triks for en billig storbyferie

Råd til deg som vil ha mest mulig ut av feriebudsjettet.

 Foto: Stine Okkelmo
Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er høst, og høysesong for storbyferier. Her er våre tips til hvordan du får mest mulig storbyferie for pengene dine.

Billige flybilletter

Sjekk kampanjene
Så og si alle flyselskaper har kampanjepriser på flybilletter nå. Derfor er det absolutt rett tid å sikre seg flybillettene til drømmebyen. Men selv om flyselskapene lokker med lave priser, er det ikke sikkert du finner dem så lett når du først skal bestille.

Ikke reis i helgen
De billigste flyprisene får du som regel i uken, og ikke i helgen. Dersom du har mulighet, bør du legge storbyferien til uken. Eventuelt reiser du hjem mandag eller tirsdag fremfor søndag.

Priseksempel: SAS har flybillett fra Oslo til London med utreise søndag morgen 10. oktober og hjemreise onsdag kveld 13. oktober til 1.316 kroner, inkludert bagasje og alle avgifter.

Sjekk ut de nye rutene
Det er som regel ikke så stort press på de nyeste rutene, og dermed kan det være enklere å finne rimelige billetter på disse. For deg som bor på Østlandet er det et hett tips å sjekke ut flyavgangene fra Rygge. Både Norwegian og Ryanair har mange ruter herfra som ikke er så etablerte ennå.

Priseksempel: Flybilletter fra Rygge til Dublin med Ryanair helgen 15.-17. oktober koster 367 kr (merk at bagasje- og kortavgift kommer i tillegg).

Les også: Slik slår du kloa i billigbillettene

Billige pakketurer

Veldig mange av oss snekrer sammen vår egen tur når vi skal på storbyferie. Men det kan være det er rimeligere for deg å kjøpe en pakke med fly og hotell. Både flyselskapene og reisesøksider som Reisefeber.no, Ebookers.no og Restplass.no selger slike pakker. Men før du slår til, bør du sjekke om det faktisk er billigere for deg å bestille fly og hotell hver for seg, enten gjennom flyselskapets og hotellets egen nettside, eller via hotellsøksider.

Priseksempel: Reisefeber tilbyr en helg for to fre-søn 22.-24. oktober med overnatting på leilighetshotellet Grand Plaza ved Paddington for 2.173 kroner per person.

Reis i november eller januar

Det er som regel aller billigst å reise på storbyferie i november eller januar. November er før julerushet setter inn, mens januar er smalhansmåneden. Derfor vil du finne at både flybilletter og hotellovernatting ofte er rimeligere i disse månedene.

Priseksempel: Icelandair har billetter fra Oslo til New York med utreise lørdag 6. nov og hjemreise torsdag 11. november til 3.376 kroner.

Billige storbyer

Hvis du vil få mest mulig ut av reisebudsjettet, satser du på en øst-europeisk storby. Her er prisnivået mye lavere enn i for eksempel London eller Paris. Tallinn, Riga og Krakow er fine byer der du fortsatt får mye for pengene. Det gjør du også i Portugals hovedstad, Lisboa.

Storbyguide til Tallinn
Storbyguide til Riga
Plei kjærligheten i Krakow
Storbyguide til Lisboa

Ikke glem Sverige

Våre kjære naboer i øst gir oss alltid mye valuta for pengene. Derfor må du ikke glemme at både Stockholm og Göteborg er fine alternativer for deg som vil på storbyferie. Det er dessuten ganske enkelt å komme seg til de to byene - du kan fly, ta tog, buss eller kjøre selv.

Glisebillig storbyferie i Göteborg
Storbyguide til Stockholm

Alle priseksempler i denne saken er hentet inn tirsdag 31. august. Vi tar forbehold om prisendringer.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!