Bli guidet til de siste, trendy kaféene og møteplassene.<br />
<i>Foto: Morten Jerichau/Københavns Turistkontor</i> Foto: Morten Jerichau/Københavns Turistkontor
Bli guidet til de siste, trendy kaféene og møteplassene.
Foto: Morten Jerichau/Københavns Turistkontor Foto: Morten Jerichau/Københavns TuristkontorVis mer

Trendy Køben-sightseeing

KØBENHAVN: Lei av museer, monumenter og massesightseeing? Cph:cool viser deg det trendy og kule i den danske hovedstaden.

Lei Strøget, Rådhusplassen og Den lille havfruen? Sightseeingselskapet Cph:cool styrer unna de tradisjonelle turistfellene og viser deg i stedet det som er nytt, kult og trendy til enhvert tid. København er mer enn Tivoli og Nyhavn ...

Trendy

Cph:cool viser deg de trendy kaféene og butikkene, og den kule men kanskje for turister, ukjente arkitekturen. Du blir tatt med til Vesterbro, som er det ferske, hippe og kreative kvarteret i København. Det tidligere horestrøket Istedgate har forvandlet seg til et eldorado for de som søker trendy kaféer og spennede butikker. I tillegg til de mindre men interessante butikkene i Vesterbro, blir du også guidet til de fremste motebutikkene i København sentrum.

Mandag til lørdag

Det nystartede sightseeingselskapet cph:cool arrangerer turer daglig, unntatt søndager. Avgang er Vesterbrogade 4A klokken 11:30, men du bør bestille på forhånd. Turen varer i cirka to timer, og koster 200 danske kroner. Du finner mer informasjon på turarrangørens nettside: cphcool.dk (lenke til ekstern nettside).

Flere måter å se København

Det er flere forskjellige mer eller mindre originale og uoriginale måter å se den danske hovedstaden på. Her er noen varianter:

Med guide på øret: Audiowalk heter programmet, og består i at du får utdelt en mp3-spiller med høretelefoner, og så er det bare å legge ut på vandring - med din egen guide på øret. Du har seks forskjellige turer å velge i. Utstyret utleveres på Københavns bymuseum.

Byvandring med skillingsviser: Byvandring med fortellinger og vektersang. I riktig gamle dager gikk vekterne rundt og passet på gatelykter og folk, og hver time sang de en spesiell vektersang så folk skulle vite hva klokken var. Det er turer klokken 19 hver dag i sommersesongen. Oppmøte på Gråbrødre Torv.

Spøkelsesturer: Hør uhyggelige historier om da fanden var løs, om gravrøverne som hugget fingrene av et ikke helt dødt lik, og om den avdøde bibliotekaren som stadig passer på sine bøker ... Turene går torsdag til lørdag klokken 20:20. Oppmøte utenfor Cafe Liva i Nyhavn.

>> Klikk her for å se flere av DinSide Reises artikler fra København.