Trendy campingferie

Tro det eller ei - campingferie er det heteste nye på reisefronten.

Camping er det siste hotte innen reise nå, på tross av hetsen og oppstyret rundt NRKs program om campinglivet på Larkollen. I alle fall om vi skal tro trendinformatør Lisbeth Larsen. Hun sier til Braathens inflightmagasin, På norske vinger, at fleksibel livsstil er en viktig trend. Det handler for eksempel om å feriere akkurat der man vil, når man vil. Og det er her campingvognen kommer inn i bildet.

Ikke hvilkensomhelst vogn

Trendy campingferie
Trendy campingferie
 Foto: Ralph Lauren
Foto: Ralph Lauren Vis mer
Fra elggevir og ubarket tre til polert aluminium: Ralph Laurens designere har boltret seg i det mest trendy på campingfronten - Airstream. Fra toppen: Western, Adirondack, Nautical og Utility/Surplus. Alle Bilder: polo.com
Fra elggevir og ubarket tre til polert aluminium: Ralph Laurens designere har boltret seg i det mest trendy på campingfronten - Airstream. Fra toppen: Western, Adirondack, Nautical og Utility/Surplus. Alle Bilder: polo.com Vis mer

Det holder selvsagt ikke med en brun Bjølseth, om campingtrenden skal følges til det ytterste. Det er sølvblanke og prosjektilformede Airstream som gjelder. Vognene husker du kanskje blant annet fra Lasse Hallstrøms film What´s eating Gilbert Grape med Johnny Depp, Juliette Lewis og Leonardo DiCaprio. De klassiske utgavene som minner om det glade 60-tallet, har igjen kommet til heder og verdighet. Ryktene sier at både Madonna og prinsesse Caroline av Monaco har skaffet seg en slik - ergo er det definitivt hott!

150.000 dollar

Så hete er disse campingklassikerne at den amerikanske motegiganten Ralph Lauren har kastet seg frempå med fire årgangsutgaver i begrenset utvalg. Til den nette sum av 150.000 dollar - eller nesten 1,4 millioner kroner, kan to lykkelige Airstreamfantaster sikre seg hver sin eksklusive utgave av den amerikanske familiedrømmen. To andre er allerede solgt, og overskuddet går til veldedige formål.

Laurens designere har virkelig boltret seg med de fire vognene som du ser bilder fra i denne artikkelen. Mer kan du se på Laurens egne sider som du finner her. Det er ikke spart på effektene: Indianske tepper, blankpusset aluminium, elggevir og amerikanske flagg. Alt inne i de nostalgiske, kuleformede og blanke vognene.

70 år

Det er en 70 år gammel klassiker som nå finner nye markeder. Amerikaneren Wally Byam, introduserte sine husvogner som Airstream i 1934. I 1936 lanserte han Clipper, og en amerikansk legende i skinnende aluminium var født. Den kunne huse fire personer, hadde luftkjøling basert på tørris, eget vanntransportsystem og elektrisk lys. Vognen var en revolusjon. Produksjonen av Airstreams vogner og campingbiler pågår den dag i dag, og hele 60 prosent av alle som noen gang er bygget, ruller fortsatt rundt på veiene i følge Airstream.com.

Her er andre linker til sider om denne campingvognen:

 • Airstream.net

 • Airstream-rv.com

 • Airstreamdreams.com
 • Såvidt DinSide Reise har brakt på det rene, finnes det ingen forhandlere av Airstream i Norge. Skjekk forøvrig vår artikkel om de beste campingplassene på kontinentet.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.