Treg hurtigrute

Turen med kystens flaggskip gikk ikke som planlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hurtigruteturen langs kysten fra Bergen til Trondheim, ble ikke som forventet. Klagerne skulle reise tur/retur Trondheim, men endte til slutt opp 29 mil fra trønderhovedstaden.

Krøll ombord

Det ble ikke noen tur inn Geirangerfjorden for hurtigruteturistene. 
Foto: Per Eide
Gjengitt med tillatelse fra Fjordnorge AS Foto: Per Eide/Fjordnorge AS
Det ble ikke noen tur inn Geirangerfjorden for hurtigruteturistene.
Foto: Per Eide
Gjengitt med tillatelse fra Fjordnorge AS
Foto: Per Eide/Fjordnorge AS Vis mer

Klagerne reiste med Nordnorge fra Trondheim og skulle returnere fra Bergen med Richard With dagen etter. Etter planen skulle tilbakereisen inkludere en svipptur innom Storfjorden og Geiranger. Slik ble det imidlertid ikke. Avgangen fra Bergen ble hele 30 timer forsinket, og båten gikk direkte til Ålesund og videre til Rørvik for å hente inn forsinkelsen. Det betyr at klagerne gikk glipp av turen inn til Geiranger, og at de måtte kjøre bil fra Ålesund til Trondheim. De krever penger tilbake.

Hurtigruteoperatøren, Ofoten og Vesteraalens Dampskibsselskap ASA bekrefter problemene, og forklarer det med teknisk feil i maskinen.

Penger tilbake

Selskapet utbetalte en erstatning til klagerne på 6.200 kroner. Dette er ikke tilstrekkelig i følge Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser. De mener at reisen har vesentlige mangler, og at klager i dette tilfellet har krav på å få både prisavslag og dekning for ekstra utgifter. Det betyr at klagerne får tilbake prisen for reisen Bergen - Trondheim, samt erstatning for kostnadene knyttet til bilturen Ålesund - Trondheim. Totalt får de tilbake 8.470 kroner, 2.270 mer enn de fikk i utgangspunktet.

Hjelp å få

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser behandler hvert år rundt 300 klager fra pakketurister. Herunder kommer også pakketurer med for eksempel Hurtigruten, som i saken over. Mange av klagene Reklamasjonsnemnda mottar handler om hotellstandarden, men også forsinkelser og bortkommet bagasje gir rett til prisavslag. I enkelte tilfeller kan du også få erstatning.

  • Slik går du frem når du mener at ferien din ble ødelagt.

  • Dette kan du klage på.
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.