Tre ukjente perler

Her er de nye, hotte reisemålene i Australia. Reis før de blir invadert av turister...

Publisert
Sist oppdatert

Australia er et land kjent for sine vakre strender og urørte natur. Det meste av kysten er allerede godt trafikkert av turister. Ifølge avisen Sydney Morning Herald er det likevel noen steder som peker seg ut som kommende turistdestinasjoner i startgropa. Dette er stedene du reiser til før de blir overfylt med turister:

Tre ukjente perler


Tweed Coast, New South Wales/Queensland

Området som er en "bro" mellom det kjente Byron Bay og Gold Coast, har blitt ettertrykkelig oppgradert for turister den siste tiden.

Infrastrukturen er bygget opp og det investeres millioner av dollar i resorts, restauranter og nattklubber i området.

Naturen har også mye å by på i dette området. Tweed Heads og Tweed River byr på surfing og fisking i verdensklasse. Vulkanen Mount Warning (1.157 moh.) ligger også i dette området. Den døde vulkanen er kjent for å være det stedet du kan se solen aller først ved daggry på det australske kontinentet.

Vulkanen er også del av Central Eastern Rainforest Reserves, som står på verdensarv-listen.

Området ligger kun 15 minutters kjøring fra Gold Coast Airport. South Kingscliff Beach er første stoppested sørover fra flyplassen. Her har blandt annet den kjente hotellkjeden Outrigger et resort. Ønsker du å bo på stranden med muligheter for deilig privatliv, har Casuarina Beach Resort leiligheter og villaer til leie. Ønsker du å rømme fra hverdagen fullstendig, kan du sjekke inn på det avsidesliggende Ecoasis i Tweed Valley, eller Crystal Creek rainforest retreat som har syv luksusbungalower fordelt på 100 mål med privat regnskog.

Eyre Peninsula, South Australia

Denne regionen i Sør-Australia ble kjent i 2005 da den opplevde Australias mest dødlige skogbrann på 20 år. Ni mennesker omkom i brannen. Heldigvis har ting tatt seg opp betraktelig siden den gang, og regionen er mer populær enn noensinne. Eyre peninsula ligger 672 kilometer vest for Adelaide ved foten av Nullarbor Plains. Du kan fly inn til Port Lincoln, som er den mest sentrale byen i området. Området har 2.000 kilometer med kyst bestående av alt fra uberørt outback til vennlige små turistdestinasjoner.

Noen av disse småbyene er Tumby Bay og Streaky Bay. Coffin Bay og Lincoln National Park er to vakre nasjonalparker du kan besøke. Fisking er likevel en av de mest populære aktivitetene i dette området, noe du vil forstå hvis du velger å følge seafood and agricultural trial. Denne ruten tar deg til steder som en seahorse farm, sjøhestoppdrett, ved Port Lincoln og Smokey Bay Oyster farm.

Port Lincoln kaller seg Australias "sjømathovedstad" og har også arrangementer som Tunamara festivalen i januar. En av hovedbeskjeftigelsene på denne festivalen er tunfiskkast. Verdensrekoreden er på 37,23 meter, så det er bare å begynne å øve med torsk før avreise.

Tre ukjente perler


Cape Leveque, Western Australia

Dette området i det ville Western Australia har flott og uberørt natur, og er et førsteklasses sted å reise til. Det ligger i Kimberly, regionen nord-vest i den enorme staten, på tuppen av en halvøy med navnet Dampier Peninsula. Stedet ligger 220 kilometer fra den mer kjente og turistifiserte byen Broom. Du er avhengig av firehjulstrekk for å komme deg til Cape Leveque, og du kan bare glemme å komme deg hit med en campingbil.

Et av de beste stedene du kan losjere er på Kooljaman Aboriginal. En camp drevet av australske urinnvånere og som tilbyr alt fra flotte safaritelt (1.200 nok pr natt) til en egen grønn flekk å sove på (80 nok). Det finnes flere grillsteder til å nyte medbrakt her, hvis du ikke velger å benytte deg av "bush-butleren" som leverer råvarer du kan grille senere. Det finnes også en rekke aktivitetstilbud som flytur over området, muddre etter krabber og reise til den utrolig vakre Sunday Island. Rundt fyret på Cape Leveque kan du også kose deg med svømming, snorkling eller fisking.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer