Tre ting du bør gjøre når du kommer hjem fra ferie

Jo før, jo bedre.

Vært på ferie og tatt bilder? Ikke vent med å overføre dem og lagre kopier. Foto: Colourbox
Vært på ferie og tatt bilder? Ikke vent med å overføre dem og lagre kopier. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanskje er du så heldig at du fortsatt på ferie når du leser dette, eller kanskje du akkurat har kommet tilbake.

Uansett, her er en nyttig liste over tre ting du bør gjøre nå som ferien er over, og du skal tilbake til hverdagen igjen.

Sjekk kontoutskriften
Logg inn på nettbanken og les nøye gjennom kontoutskriften på bankkortene du har brukt i ferien. Det er mange som blir svindlet i ferien, og kanskje oppdager du ikke at dette også ble din skjebne før du faktisk ser det på utskriften din. Gå gjennom alle bevegelser og undersøk at de stemmer. (Hvis du er virkelig flink, passer du på å skrive ned hva du bruker hvor, og hva du tar ut i minibanker når du er på ferie.) Dersom det er noe som ikke stemmer, så si fra til banken eller kredittkortselskapet straks. Du bør forøvrig jevnlig sjekke kontoutskriften din ordentlig. Også i Norge kan du bli utsatt for svindel, for eksempel når du tar ut penger i minibanken.

Send inn klage
Ble flyet forsinket slik at du måtte kjøpe deg mat på flyplassen, eller ta en ekstra overnatting? Var ikke hotellet slik charterselskapet hadde lovet? Finn frem alle kvitteringer for ekstrautgiftene du har hatt, og sett deg ned og utform en klage straks du kommer hjem. Les hvordan du gjør det i saken Slik klager du på pakketuren.

Overfør bildene fra kameraet
Tok du mange fine bilder i ferien? Ikke bare la dem bli liggende på minnekortet ditt. Overfør dem til datamaskinen din, og ta også en ekstra kopi på en brennbar cd/dvd eller en minnepinne du har liggende et lurt sted. Eventuelt overfører du dem til en ekstern harddisk. Du kan også laste opp bildene på en nettbasert lagringstjeneste. DinSide har testet flere slike. Les om norske Jotta her, og se forslag til andre lagringstjenester.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!