Tre nye Kanariøyer

Tro det eller ei, det er på tide å tenke på neste vinters Sydenreise. Charteroperatørene satser på flere Kanariøyer, og enda flere plasser til Thailand og Egypt.

Vi har knapt fått smaken på vår og snøfritt terreng, før reisebransjen skal tvinge oss til å tenke på neste mørketid. I dag slipper Star Tour feriekatalogen for vintersesongen 2001-2002. Og det kan faktisk lønne seg å være tidlig ute. Charteroperatørene melder om over rekordmange forhåndsbestilte reiser, og det er før katalogen er i hyllene.

Tre nye Kanariøyer

Grønne åser og hvite hus på La Palma.
Grønne åser og hvite hus på La Palma. Vis mer

Når det gjelder pakkereiser, kan ingen konkurrere med Kanariøyene. Star Tour har estimert at syv av ti norske charterreisende vil velge seg en av de syv øyene. Årets nyhet må vel derfor sies å være introduksjonen av de mindre, ukjente øyene El Hierro, La Palma og La Gomera.

Nå skal vi altså introduseres til charterparadisets hemmelige bakgård. Samtlige av de tre øyene er kjent for sin vakre natur. El Hierro anbefales først og fremst for naturelskere. Star Tour beskriver selv den lille øya som en blanding av Tenerife og Irland – hvis du makter å se noe slikt for deg. La Gomera og La Palma skal friste de som ønsker å kombinere sol, bad og naturopplevelser. På grunn av flyplassenes størrelse, satser arrangøren på å fly til Tenerife, for så å organisere den videre reisen med båt. Prisene for en uke starter fra kr 4.295.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også Saga Solreiser og Ving satser på å styrke tilbudet til vulkanøyene. Saga øker eksempelvis med et nytt Garden-anlegg, mens Ving lover høyere standard på sine hoteller med oppvarmede badebasseng og ny murpuss.

Thailand øker voldsomt

Kanariøyene er populært, men det er de eksotiske reisemålene som er i skuddet. Interessen for reisemål som Thailand og Egypt har bortimot doblet seg over de to siste årene.

- Det skal bli mer Thailand, lover informasjonssjef i Star Tour, Lena Petterson. Selskapet øker kapasiteten med 20 prosent neste vinter.

Ving åpner nytt familieanlegg på Phuket, Apollo melder også om en kraftigere satsning til den eksotiske favoritten.

I tillegg blir det mer å velge i til Sri Lanka, ”den praktfulle øya”. Fra neste høst får Apollo konkurranse fra Star Tour. Sri Lanka har vært plaget av vold, uroligheter og borgerkrig de siste 20 årene. Nå er situasjonen langt roligere, i tillegg ligger de utvalgte reisemålene langt unna tidligere konfliktområder. Du kan velge mellom Beruwela, Benota, Kalutara og Mount Lavina. Prisene for en uke starter på kr 8.395. Star Tour er sikker på at øya vil falle i smak.

- Det er et sted vi vet nordmenn trives, påstår Petterson.

Samtlige operatører kan rapportere om en voldsom interesse for Egypt. Saga, Ving og Apollo har i løpet av årets vintersesong måtte satt opp ekstrafly. Neste vinter vil det forhåpentligvis være nok til alle. Apollo åpner for reiser til dykkerparadiset Sharm El Sheik, det samme gjør Saga, mens Ving øker kapasiteten.

Mer for de gamle

En annen nysatsning på Star Tours vinterprogram er et nytt reisekonsept for de over 45 år: ”Blue Selection”. De utvalgte blå er hoteller tilpasset voksne ferierende som ønsker seg stil, service og en internasjonal atmosfære. I tillegg er hotellene så godt som fri for barn, skulle det være et avgjørende poeng. Aldersgruppen over 45 vil øke med 33 prosent over de neste 20 årene, spår Star Tour.

- Dette er en målgruppe som vokser, og som har reist en del. I tillegg har de bedre råd og bedre tid, forklarer Petterson.

Neste vinter kan du velge mellom voksenhotell i Thailand, Marokko, Madeira og på Kanariøyene. Prisene er for øvrig også ”velvoksne” – to uker på Merlin Beach resort på Phuket koster fra kr 14.145.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.