Tre billige hoteller der Middelhavet er som dyrest

Du kan bo bra på budsjett selv i Middelhavets hotspots.

Amalfikysten er et av de dyreste stedene å feriere ved Middelhavet. Her fra Atrani. Foto: Wikipedia Commons
Amalfikysten er et av de dyreste stedene å feriere ved Middelhavet. Her fra Atrani. Foto: Wikipedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes rimelige, og det finnes dyre feriesteder i Middelhavet. De dyre er dyre fordi de er ekstremt populære blant turistene.

Tre eksempler er Nice, Amalfikysten og Santorini. De fleste av dere lesere vil nikke anerkjennende til dette. "Alle" har hørt om disse stedene, og mange har sikkert vært der, også.

Nice er en klassiker ved den franske Azurkysten, og lokker med provencialsk mat, stilige butikker og glamorøst uteliv. Amalfikysten er Italias kystperle nummer én. De fargerike husene som klamrer seg til klippene har gjort dette området til en turistmagnet i alle år. Spesielt populært for kjærestepar på tur. Og så har vi legendariske Santorini, da. Denne øya representerer det erketypiske greske. Mange har, om ikke bodd her, så seilt hit med en av fergene på vei til øyhoppingferie i Kykladene.

Det er ikke bare bare å finne rimelig overnatting på disse tre destinasjonene. Men det finnes muligheter som ikke betyr at du må bo på et nedslitt krypinn, selv om du ikke har 200 euro dagen å svi av på å bo.

Her er tre gode alternativer til hyggelige priser:

Nice

Hos Villa Saint Exupéry bor du billig og bra midt i feriebyen Nice. Foto: Villa Saint Exupéry
Hos Villa Saint Exupéry bor du billig og bra midt i feriebyen Nice. Foto: Villa Saint Exupéry Vis mer


Villa Saint Exupéry ligger i Nice by, og er et stilig hostell med flere dobbelt- og trippelrom med egne bad. Her er det gratis å surfe på internett på stedets datamaskiner, det er gratis å parkere, gratis transport fra flyplassen dersom du kommer etter at bussene har sluttet å gå, og en stor frokostbuffet.

Pris: Dobbeltrom koster 54/80 euro (cirka 470/700 kr), trippelrom koster 50/70 euro (cirka 440/610 kr) - høysesong/lavsesong.
På nett: Villa Saint Exupéry

Et annet alternativ i Nice kan være Hôtel Paradis, med dobbeltrom for 55-110 euro (cirka 480-870 kr). Sjekk nettsiden: Hôtel Paradis

Amalfikysten

Ikke veldig luksuriøst, men greit nok for deg som reiser på budsjett. Foto: A'Scalintella
Ikke veldig luksuriøst, men greit nok for deg som reiser på budsjett. Foto: A'Scalintella Vis mer


Skal du til vakre Amalfikysten, kan A'Scalinatella være et bra alternativ for overnatting. Dette hostellet ligger i den lille landsbyen Atrani, bare 100 meter fra stranda. Dette familiedrevne overnattingsstedet har dobbelt- trippel- og firemannsrom med egne bad. Merk at de ikke er spesielt moderne eller luksuriøse, men det er rent og ordentlig. Frokosten er inkludert, og inntas på piazzaen til hostellet.

Pris: Dobbeltrom koster 70/90 euro (cirka 610/780 kr), trippelrom koster 90 euro (cirka 780 kr), og firemannsrom koster 129 euro (cirka 1.050 kr). Merk at du får spesialpris hvis du blir en uke.
På nett: A'Scalintella

Santorini

Bra standard til ok pris på den greske perleøya. Foto: Anny Studios
Bra standard til ok pris på den greske perleøya. Foto: Anny Studios Vis mer


Skal du til Santorini i sommer, kan Anny Studios være et alternativ. Dette overnattingsstedet ligger i Perissa, og bare 30 meter fra stranda. Denne stranda er kjent for sin flotte svarte sand. Anny Studios har rom for to, tre, fire eller personer. Alle har eget kjøkken, bad og aircondition. Stedet har svømmebasseng.

Pris: Studio for to personer koster 28-90 euro (cirka 245-785 kr), et for tre personer koster 36-115 euro (cirka 320-1000 kr), et for fire personere koster 44-120 euro (cirka 385-1045 kr), et for fem personer koster 50-150 euro (cirka 435-1305 kr). Prisene avhenger av sesong.
På nett: Anny Studios

Badebyen Nice trekker turister i hopetall. Foto: Damian Searles
Hos Villa Saint Exupéry bor du billig og bra midt i feriebyen Nice. Foto: Villa Saint Exupéry
Fra lounge-området. Foto: Villa Saint Exupéry
Amalfikysten er et av de dyreste stedene å feriere ved Middelhavet. Her fra Atrani. Foto: Wikipedia Commons
Ikke veldig luksuriøst, men greit nok for deg som reiser på budsjett. Foto: A'Scalintella
Anny Studios ligger like ved stranden, men har eget svømmebasseng i tillegg. Foto: Anny Studios
Bra standard til ok pris på den greske perleøya. Foto: Anny StudiosSlik leter du frem andre billige overnattingssteder:
Det finnes flere rimelige og bra overnattingssteder på dyre feriedestinasjoner som de tre nevnt her, og også i andre feriebyer der prisnivået ligger høyt. DinSide anbefaler deg å sjekke ut hvilke overnattingssteder Tripadvisors brukere anbefaler på reisemålet du skal til. Sjekk også ut den britiske avisen Guardian sine reisesider. Her kan du lese både reiseartikler og se hvilke reisetips leserne har til destinasjoner over hele verden. Ofte dukker det opp gode tips til overnatting her.

Les også: Spik spenna hotellbeskrivelser