Trakdot finner bagasjen din

Bruker mobilnettet til å spore opp bagasjen.

<B>SELGES I NORGE:</B> Trakdot brukes GSM-nettet og en app på mobilen din til å fortelle hvor bagasje din er.  Foto: TRAKDOT
SELGES I NORGE: Trakdot brukes GSM-nettet og en app på mobilen din til å fortelle hvor bagasje din er. Foto: TRAKDOTVis mer

Det hele er egentlig ganske enkelt. Trakdot er en sender som bruker GSM-nettet til å kommunisere med mobilen din via en tilhørende app. Når flyet lander sender så enheten en SMS eller mail til mobilen din om akkurat hvor bagasjen din befinner seg.

Trakdot har en innbygd akselerometer som gjør at enheten slås av når flyet letter, for så å sette selv i hvilemodus. Når flyet landet slår den så på igjen, og melder altså fra hvor bagasjen din befinner seg.

Se bagasjens ferd - fra innsiden

Så lenge du har dekning kan den brukes

Trakdot kan brukes der du har dekning (men ikke Japan og Sør-Korea, som ikke bruker GSM), og du får med ett års abonnement på tjenesten når du kjøper den. Etter et år må du kjøpe nytt abonnement, som koster cirka 80 kroner per år. Det er også en engangsavgift på 50 kroner når du skal aktivere den for første gang.

>Fra 46 til 5 kilo i tillatt håndbagasje

Enheten kan også kobles til flere mobiler og finnes på XXL og Teknikmagasinet i Norge til henholdsvis 999,- og 799,-.

Alt om reise og bagasje