Trafikken: Her kommer jeg!

Trafikkregler? Javisst! Men de bryr seg ikke om dem. Uskrevne regler hersker i det dominikanske trafikkbildet.

Det er trafikkregler på den Dominikanske Republikk, men de er ikke i bruk. Man blinker ikke, man tuter i hornet for å varsle at man kommer. Ethvert befolket område preges følgelig av en larm som kan være overveldende for utenforstående.

Moped for hele familien

Det går mye i mopeder, og på den får hele familien og fire klaser bananer plass. Mopeden brukes også som drosje, og tilbudene hagler ustanselig over deg som går langs veien. Ingen bruker hjelm og det later også til at man simpelthen klipper av sikkerhetsbeltene i bilene all den tid ingen kan få seg til å bruke dem.

Øvelse gjør mester...

Lokalkjente sier at det hersker noen sett ad hoc-regler, og at det ikke går like fort som det ser ut som. Det gis også rom for nøling og virring. Det er derfor ikke farlig å leie bil her og det skal etter sigende være mulig å komme inn i den lokale kjøre- og trafikkstilen med litt øvelse…

Leie bil

Med egen bil åpner det seg mulighet for å ta seg rundt uavhengig av overfylte offentlige busser- og biler. I turisttråkkene bugner det av gode tilbud. Lokalkjente anbefaler å bruke de internasjonale utleieselskapene som Avis og Budget, som finnes i større byer. Det koster en smule mer, men man slipper ubehagelige overraskelser i form av ekstrafaktureringer for en ripe man ikke hadde notert seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen