<strong>Indonesia:</strong> Et øyparadis som plages av uro, krig og drap.
Indonesia: Et øyparadis som plages av uro, krig og drap. Vis mer

Totalt reiseforbud til Krydderøyene

De indonesiske myndighetene innfører nå totalt reiseforbud til de plagede provinsene Molukkene, eller Krydderøyene, i Indonesia etter måneder med uro.

Publisert

Med 300 ulike etniske grupper og mer enn 365 ulike språk og dialekter er det ikke lett å samle et land. Og det er ikke lenger bare kimer til opprør som preger det Indonesiske riket.

Religiøse kamper

Etter måneder med uro erklærer nå de indonesiske myndighetene et totalt reiseforbud til Molukkene, rett øst for Sulawesi.

Det er ikke bare språkbarrierer og etniske forskjeller som preger de urolige områdene. Det er stadige utbrudd av vold mellom muslimer og kristne, og bare siste uken ble mer enn 200 mennesker drept i Ambon og Halmahera etter at militante muslimer i tusentall har ankommet fra hovedøya Java. Mer enn 3.000 mennesker er drept her siden forrige januar.

Fergeulykke i havfarvann

I hairike farvann sank en båt med 500 mennesker rett før helgen. De fleste var på flukt fra opptøyene på Molukkene. Kun få av dem ble funnet i live dager etter at båten gikk ned. Dette er en av de største fergekatastrofene de siste årene, og forsterker ytterligere tragedien i de østlige delene av Indonesia.

På randen av kaos

Indonesia har vært preget av uroligheter i lang tid. Diktatoren gjennom mer enn 30 år, Suharto er nylig satt i husarrest, den nye presidenten, Wahid, strever med å holde kontrollen med øyriket. Sentralbanksjefen ble nylig anholdt. I tillegg ble øya Sumatra nylig rammet av jordskjelv som drepte mer enn hundre mennesker. Kanskje er det fristende å velge andre reisemål for tiden…

Billig reise?

Fortvil ikke, det finnes andre og tryggere reisemål. I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Du kan også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev og delta i vår Sommerkonkurranse.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer