Tostjerners hotell til 393.064 kroner?

Prisen fikk leseren til å reagere.

393.064 kroner for to netter på hotell? Ja, det er feil. Heldigvis. Foto: Hotels.com
393.064 kroner for to netter på hotell? Ja, det er feil. Heldigvis. Foto: Hotels.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg og en kollega skal på jobbreise til Østlandet til helgen og tenkte i den sammenheng å sjekke hvilke hotell som er tilgjengelig i nærheten. Jeg synes dette var en nokså stiv pris for to netter, skriver Christer i en epost til DinSide.

Christer søkte etter hotellrom på Notodden fra 30. september 2011 til 2. oktober 2011, altså to netter, og ville ha to rom for to voksne. Men prisen som kommer opp på Hotels.com varierer på daværende tidspunkt fra 2.600 kroner til elleville 393.064 kroner! Det er tostjernes hotellet Bw Gyldenlove Hotell som tilbyr overnatting til denne summen.

Dersom du likevel tør klikke på «velg-knappen», er heldigvis ikke hotellprisen like skummel. Plutselig har prisen gått ned fra 393.064 kroner til 3.512 kroner.

5-stjerners skilsmisse: Tilbyr skilsmisse på tre dager på hotell

– En bug

Feilen skyldes trolig en bug i systemet, opplyser Knut Narvestad, PR-rådgiver ved Involve!PR og talsperson for Hotel.com. Dette bekrefter også hotellet.

– Det er en bug hos Hotels.com hvor man henter opp prisene fra et annet system, som i dette tilfellet fra vår egen hotellkjede Best Western. Men det er jo komplett uforståelig hvordan man kommer frem til denne prisen, fordi prisen Hotels.com henter fra Best Western International er i samme periode 2.350 kroner, forklarer Geir-Aage Tveito, direktør for Best Western Gyldenløve Hotell AS, i en epost til DinSide.

Videre forteller han at Best Western Gyldenløve Hotell ikke har en egen avtale med Hotels.com, men at Hotels.com har en avtale om tilgang til deres priser gjennom Best Western International.

– Et eller annet sted her ligger problemet med henting og lasting av priser fra et system til et annet. Hvis jeg søker på andre hoteller i vår kjede, som ikke har egen avtale med Hotels.com, dukker samme problem opp, forteller Tveito.

Han skal ta dette opp med deres kjede, Best Western Hotels Norway, slik at de finner ut hvor feilen ligger.

Les også: Trestjerners hotell til 101.259 kroner?

Prislapp: 393.200 kroner per natt

Dersom du virkelig er interessert i å svi av masse penger på hotellovernatting, finnes det selvsagt gode muligheter til det. Narvestad viser til «The Royal suite» på President Wilson Hotel i Genève, som er verdens dyreste suite.

Her har mange rikinger og kjendiser har booket seg inn og vært villig til å betale mer enn 50.000 euro per natt i suiten, noe som tilsvarer omtrent 393.200 norske kroner. Suiten dekker hele øverste etasje og er kun tilgjengelig via en privat heis. Vinduene er i tillegg skuddsikre for maksimum beskyttelse, hvis du skulle trenge det. Suiten har 12 rom og eget treningsstudio, i tillegg til en kjempeutsikt over Genève-sjøen og Mont Blanc.

– Hotellet er tilgjengelig på Hotels.com, men selve «The Royal suite» tror jeg man må bestille spesielt. Men man kan jo booke en juniorsuite til den nette sum av 32.210 kroner per natt, avslører Narvestad.

Og hvilket hotell endte egentlig Christer opp med? Vel, jobbreisen ble utsatt, så han leter foreløpig ikke etter hotell.

– Vi får heller vente på noen bedre priser, fleiper han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer