Foto: Medialounge/Hahnenkammrennen
Foto: Medialounge/HahnenkammrennenVis mer

Tør du prøve deg i Alpenes bratteste?

Hahnenkamm i Kitzbühl heller opptil 85 prosent.

Skitraseen Streif, som går ned fra fjellet Hahnenkamm i Kitzbühl er ikke for nybegynnere, og heller ikke for deg som faktisk har stått en del, men ikke liker at det går fort.

For fort, det går det ned den vanvittige løypa som på det meste heller hele 85 prosent.

Se også: De bratteste bakkene i Alpene

De av dere som liker å se på alpinsport på tv har sikkert hørt om løypa, og sett verdens beste alpinister kaste seg utfor og oppnå hastigheter på over 140 km/t.

Det aller verste partiet heter Mausefalle, eller Musefellen på norsk. Det er her skibakken heller 85 prosent, og når alpinistene kommer i full fart vil de hoppe opptil 80 meter når de kommer over kneika på toppen av Mausefalle.

Altså, denne bakken er bare for de som virkelig mestrer nedoverski, men tør du så kan du prøve deg, for når forholdene er bra, er i hvert fall deler av traseen åpen for "vanlige" folk. (Dette er imidlertid bare etter at World Cup-rennet har gått av stabelen i januar.) Og vil du stå ned, så kan du selvsagt gjøre det ved hjelp av slalomsvinger som bremser farten. Blir det for bratt, hopper du av og tar den mye snillere Familiestreif, som svinger seg rundt de bratteste hengene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se en beskrivelse av løypa her.

Hvordan er det å stå ned? På videoen under har en østerriksk tv-reporter (og tidligere alpinist) festet et kamera på seg, slik at du kan oppleve hvordan det er å stå ned bakken med gassen i bånn.