Topplisten

Her er de ti parkene som rager høyest hos Forbes når de morsomste fornøyelsesparkene skal kåres.


Alton Towers

Rita - Queen of Speed (dronningen av fart) er Alton Towers nye berg- og dalbane, og en av grunnene til at britene er med i ti på topp i denne kåringen. Dette er Englands største fornøyelsespark, og den har attraksjoner som passer både for småttiser, fjortiser og voksne.

På nett: Alton Towers
Hvor: Staffordshire, England
Antall attraksjoner: 28

Busch Gardens

En kombinert fornøyelsespark og zoologisk hage som har nesten 3.000 forskjellige dyr (inkludert hvite tigre og flodhester), samt attraksjoner som er nye og spennende. For eksempel SheiKra dive coaster som slenger deg høyt opp i lufta før du faller ned i en underjordisk tunnel og ender i en vannsprutende avslutning.

På nett: Busch Gardens
Hvor: Tampa Bay, Florida, USA
Antall attraksjoner: 29

Disneyland Park

Disneys californske eventyrpark har eksistert i femti år og består av flere "land". Noe for både store og små med eventyr, berg- og dalbaner, musikk og kjente tegneseriefigurer. Oppgraderte attraksjoner i forbindelse med 50-årsjubileet.

På nett: Disneyland
Hvor: Anaheim, California, USA
Antall attraksjoner: 60

Europa Park

Europa Park presenterer 12 forskjellige europeiske land. Foto: Europa Park Foto: Europa Park Vis mer


I Tyskland finner du Europa Park som ligger rundt et middelalderslott fra 1442. Europa Park består av 12 ulike miniparker med et europeisk land som tema. Siste land ut var Portugal, som kom til i vår.

På nett: Europa Park
Hvor: Rust, Tyskland
Antall attraksjoner: Mer enn 100

Gardaland

Italias største fornøyelsespark får også en listeplass. Parken feirer 30-års jubileum i år, og har åpnet banen Sequoia Adventure som sin nyeste attraksjon. Banen har blant annet flere 180-graders svinger.

På nett: Gardaland
Hvor: Castelnuovo del Garda, Italia
Antall attraksjoner: 40

Liseberg

Göteborgs gamle fornøyelsesstolthet er langt fra død, og den store parken på den svenske vestkysten har fått en fortjent plass på listen. Med gigantbanen i tre, Balder og den ferske Kanonen trekker parken oppmerksomhet også internasjonalt.

På nett: Liseberg
Hvor: Göteborg, Sverige
Antall attraksjoner: 35

Lotte World

Et langt sprang, over til Sør-Korea. Lotte World er landets utgave av Disneyland. Her er det både historie, kultur og spennende berg- og dalbaner.

På nett: Lotte World
Hvor: Seoul, Sør-Korea
Antall attraksjoner: 41

Port Aventura

På den spanske Costa Dorado ligger Port Aventura som er delt inn i fem "land"; Mexico, Polynesia, Kina, Middelhavet og Det fjerne vesten. Parkens ferskeste attraksjon er The Hurakan Condor, med fritt fall og vippede seter.

På nett: Port Aventura
Hvor: Salou, Spania
Antall attraksjoner: 33

Tivoli i København skal i sin tid har inspirert Walt Disney i planleggingen av Disneyland. Foto: Henrik Steenberg/Tivoli Foto: Henrik Steenberg/Tivoli Vis mer


Six Flags Great Adventure

I innledningen nevnte vi parkens største og nyeste attraksjon, Kingda Ka. Denne fornøyelsesparken i New Jersey har hele 13 ulike berg- og dalbaner i sitt sortiment. Kort vei fra New York City.

På nett: Six Flags Great Adventure
Hvor: Jackson, New Jersey, USA
Antall attraksjoner: 45

Tivoli

Klassiske Tivoli midt i København er også med på listen. Parken skal i sin tid ha inspirert Walt Disneys planer for Disneyland, og er en favoritt for de fleste familieturister som kommer til den danske hovedstaden.

På nett: Tivoli
Hvor: København, Danmark
Antall attraksjoner: 23