Vakkert ved Themsen rager The London Eye (til høyre) høyt over Big Ben (til venstre).
Vakkert ved Themsen rager The London Eye (til høyre) høyt over Big Ben (til venstre). Vis mer

Toppen av London

Høyere kommer du ikke. Men Londons nye "øye", verdens høyeste pariserhjul, kan du bevege deg sakte til topps i storbyen for under åtte pund.

Publisert

Er det et rotterace å komme seg til topps i London sier du? Ikke nå lenger. I den nye megakonstruksjonen "London Eye" kan du nå komme deg så høyt det er mulig i metropolen for knappe åtte pund. "Øyet" er den fjerde største konstruksjonen i London, og rager over både Big Ben og St. Pauls Cathedral. Faktisk kommer du deg ikke høyere uten å ta til vingene.

I glass og ramme

I 32 svære glasskapsler, laget i Frankrike av alle steder, blir interesserte fraktet i en rolig rundtur med hjulet. En tur som tar i underkant av 30 minutter fra start til slutt. Under hele ferden vil du ha utsikt til byen.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Hjulet rager nesten 140 meter i været, noe som gjør det til verdens største i sitt slag. Nærliggende Big Ben kan med sine knapt 100 meter over bakken fort se ut som lille Ben i stedet. På klare dager kan du se langt - nærmere bestemt 40 kilometers rundskue. Kikkert er nok et av de sikre tips for hva du bør ta med i vesken.

Bestill billett

Hver glasskapsel tar inntil 25 personer. Selv om Londons øye er åpen for turer fra klokken 10 til 21.30 alle dager, er det ikke gitt at du kan ta en runde bare ved å møte opp. Dette er tross alt et av de mest profilerte turistmålene i en av de best besøkte byene i verden. Men du kan reservere billetter på telefon 0870-500-0600 i London.

25 personer får plass i hver av "øyets" 32 glasskapsler.
25 personer får plass i hver av "øyets" 32 glasskapsler. Vis mer

For deg som er voksen lyder prisen på 7,45 pund (106 kroner). Pensjonister betaler 5,95 pund (84 kroner) mens det for barn koster 4,95 pund (70 kroner). Barn under fem år kjører gratis.

Ved Themsen

"Øyet" ligger nydelig til på Themsens bredd. Du kommer deg dit ved å ta undergrunnsbane til Embankment, Waterloo eller Charing Cross. Du kan også ta tog til Charing Cross eller Waterloo East.

Hjulet er sponset av et stort britisk flyselskap, og lyder derfor det klingende navnet "the British Airways London Eye". Vil du vite mer kan du sjekke selskapets informasjonssider. Her finner du også et webkamera som stadig viser hjulet i nye bilder og vinkler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer