Tøm tanken med glede

Toalettbesøk er en nødvendighet for de fleste av oss, men offentlige toaletter er sjelden en fest å benyttte seg av. Her er noen unntak som gjør ærendet til mer enn bare et pliktløp.

Så stor er min, hvor stor er din? Motet holdes oppe ved hjelp av forstørrelsesglass på herretoalettet i The Mini Bottle Gallery.
Så stor er min, hvor stor er din? Motet holdes oppe ved hjelp av forstørrelsesglass på herretoalettet i The Mini Bottle Gallery.Vis mer

Vi kan som regel ikke komme oss fort nok ut igjen etter et besøk på offentlige toalett. Heldigvis finnes det unntak fra regelen om urinstank, klistrende toalettpapir på hælen og graffiti på veggene.

Do med innsyn

Sloan's heter en iskrembar på West Palm Beach, som ikke har blitt legendarisk bare på grunn av god is. For her ser du rett inn på kundetoalettet gjennom transparente glassvegger. Tør du gjøre ditt fornødne her? Ingen fare for de beskjedne, heldigvis. Så snart man låser døren, tåkelegges sikten av flytende krystaller som ligger mellom to lag av glass.

Hvor? Sloan's, 112 Clematis St., West Palm Beach, Florida, USA.

Gull alt som glimrer

Dyrere toalett finner du neppe. I Hong Kong ligger 3D Gold Store hvor juvelér Lam Sai-wing har skapt sitt drømmetoalett. Fliser, papirholdere, vask, toalett og speilramme - alt er gull. I taket har juveléren likegodt laget sin egen stjernehimmel av rubiner, perler, smaragder og safirer. Toalettet er ikke for alle. Du må ha handlet for minst 200 dollar (cirka 1.340 kroner) i butikken, og være villig til å ta av deg på beina før du stiger inn i skattkammeret. Ikke så rart kanskje, herligheten har kostet eieren cirka fire millioner dollar. Lam Sai Wing som er formann i Hang Fung Gold Technology Group, har også bygget sin egen utstillingssal dekorert med to tonn gull i tilknytning til forretningen.

Hvor? 3D Gold Store, 21 Man Lok Street, Hunghom/Kowloon, Hong Kong, Kina.

Det ER størrelsen det kommer an på...

Men har man ikke størrelsen på plass, er man godt hjulpet av et villig øye og et forstørrelsesspeil. På herretoalettet hos The Mini Bottle Gallery i Oslo, kan urinerende besøkende nyte synet av egen forstørret fortreffelighet i to vennlig innstilte speil som er strategisk plassert i skritthøyde ved siden av urinalet. Og da gjør det kanskje ikke så mye at man må tømme tanken i en skål formet som et demonisk gap. Les mer og se bilder fra galleriet her.

Hvor? The Mini Bottle Gallery, Kirkegata 10, Oslo, Norge.

Har du testet toalettfasiliteter utenom det vanlige? Del dine tips og historier med andre i diskusjonsgruppen nedenfor.

Mer dassmoro

Tøm tanken med glede


Førsteklasses avtreder

Do kan være alt fra et halvstinkende hull i bakken til en eksplosjon av humor og dekorasjonsglede. Vi viser vei til noen av Oslos stiligste toaletter. (Mars 2004)

Tøm tanken med glede


Verdens verste dohistorier

Gikk ferien rett i dass da de spesielle sanitærforholdene åpenbarte seg? Her er lesernes beste toaletthistorier, fra Chicago til Afrika.