Tokyo verdens nye gourmet-hovedstad

Tokyo er verdens nye gourmet-hovedstad, om man ser på antall Michelin-stjerner.

Publisert
Sist oppdatert

Franskmenn må se seg forbigått av japanerne, når det gjelder ferdigheter på kjøkkenet.

I den nye Michelin-guiden som ble lansert denne uken, er Tokyo belønnet med totalt 191 stjerner, fordelt på 150 restauranter. Dette er det største antall stjerner som noen sinne er gitt til en by, av den renommerte matguiden.

Tidligere har Paris vært konge på stjernehimmelen, med 65 Michelin-stjerner.

Åtte restauranter i den japanske hovedstaden har fått topp-klassifisering, med tre stjerner. Her er Paris fremdeles best, med ti trestjerners restauranter. Fem av de åtte trestjerners restaurantene i Tokyo serverer japansk mat, mens tre serverer fransk.

Årets Tokyo-guide er den første Michelin-guiden for områder utenfor Europa eller USA noen sinne. Tre europeiske og to japanske inkognito-inspektører, har brukt halvannet år på å spise seg gjennom 1.500 restauranter i Tokyo, som totalt har rundt 160.000 restauranter å by på. De fant så mange gode spisesteder i den japanske hovedstaden, at alle oppføringene i guideboken har minst en stjerne. Det er første gang dette har skjedd.

Kilde: The Star


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer