Foto: J Miller
Foto: J MillerVis mer

Tok flyselskap til retten pga. hylende unge

Skriket var så høyt at trommehinnen sprakk.

Amerikanske Jean Barnard skulle på en drømmeferie til Australia og New Zealand, men fikk ferien ødelagt da hun var uheldig å havne ved siden av en guttunge på tre år på flyet.

Gutten lente seg mot Barnard og hylte til så høyt at trommehinnene hennes sprakk, og hun begynte å blø ut av ørene.

Barnard ble tatt av flyet og sendt til sykehus.

- Smerten var så uutholdelig at jeg ikke engang merket at jeg var helt døv, sa hun ifølge New Zealand Herald.

Etter hendelsen gikk Barnard til sak mot flyselskapet Qantas. Det er over ett år siden hendelsen, og de to partene har diskutert heftig uten å bli enige. Barnard hevder at hun har fått varige skader av skriket, og vil ha kompesasjon. Qantas fraskriver seg ansvar, og sier flyselskapets kabinpersonale ikke hadde mulighet til å forutse at treåringen ville hyle slik han gjorde.

De hevder også at Barnard hadde hørselsproblemer fra før av, og har også lagt frem en e-post hun sendte til sitt amerikanske reisebyrå etter hendelsen der hun skrev at "det på en måte var heldig at trommehinnen sprakk og jeg svelget blod. Hadde det ikke vært for det, hadde jeg dratt ungen ut av morens armer og slått ham ihjel".

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå har det imidlertid kommet frem at Barnard og Qantas har ingått et forlik. Ingen av partene vil si noe om hva dette forliket går ut på, men det antas at hun har fått en eller annen form for økonomisk kompensasjon.

Bråkete barn på fly

Denne hendelsen er selvsagt ganske spesiell, men i svært mange undersøkelser der folk blir bedt om å si hva som irriterer dem mest ombord, kommer bråkete barn høyt opp på listen. Da DinSide nylig skrev om hva amerikanerne mente var mest irriterende med å fly, spurte vi også dere lesere hva dere mente var mest irriterende når dere skulle opp i luften. 23 prosent mente gråtende eller viltre unger var verst. Bare lange køer ved sikkerhetskontroll og sjekk inn var verre. 25 prosent synes det var verst. Les saken og se avstemningen her.

Dersom du er allergisk mot barn på flyet, bør du prøve å få deg et sete litt bak i flyet. Som regel plasseres barnefamilier foran i flyet, men merk at dette ikke alltid er tilfelle. Det aller sikreste er å ta med seg ørepropper eller lydtette høretelefoner, og stenge bråket ute.