Tog i India: Fakta og priser

Det er billig. Det tar lang tid. Det stinker og rister. Det er Asias største jernbanenettverk.

Med spor som strekker seg over 60.000 km, kan du lett bevege deg rundt i India med tog. Avstandene er lange, og det tar tid. Men vil du oppleve India fra innsiden er togturen din beste sjanse…

Prisforskjeller

Det fins forskjellige standarder på togtypene. De er stort sett delt inn i 1. og 2. klasse, med eller uten luftkondisjonering. Du kan også velge mellom sovebenk eller sete. Sete anbefales ikke på lengre reiser! De er harde og det er mindre plass enn på sovebenkene. Du skal være heldig hvis du i det hele tatt får sitte da plassene ofte ikke er reservert.

Prisforskjellen er enorm. En 1. klasse billett på en 200 km lang reise vil koste deg 725 INR (ca. 150 kroner), mens en 2. klasse på samme strekningen vil koste deg 54 INR (ca. 10 kroner).

Kvinne ved tog
Kvinne ved tog Vis mer

Reservering

Billetter må alltid reserveres på forhånd. På de fleste stasjonene finner du egne kontorer for turister. Der må du fylle ut et skjema med navn, reiserute osv. Du bør ikke ha det travelt, da indere liker å ta det med ro…Stasjonene er som de fleste andre steder i India, fulle av folk. Så ting tar tid!

Mer info…

Hvis du vil vite litt mer om reiseruter, kostnader, ”indrail passes” og se på kart, kan du ta en titt på web siden til indiske jernbaner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Togruter med avstand og pris
StrekningAvstandTidPris
Calcutta-Delhi1441 km24 timer1719/3189
Calcutta-Mumbai1960 km33 timer253/1435
Delhi-Mumbai1384 km26 timer263/965
Delhi-Bangalore2444 km41 timer342/1482
Delhi-Jaipur308 km6 timer72/318
Prisene er i INR for andre/første klasse

Her følger en liten oversikt over noen hovedruter:

Bruk DinSides Valutakalkulator for å beregne hva prisen blir i norske kroner.

Fra storbyene


De fleste som ankommer India, kommer først til Dehli. I alle fall til en storby…

Reiser du til Bangalore befinner du deg helt syd i India. Jaipur er et godt utgangspunkt for videre reising i fargerike Rajasthan. I Calcutta opplever du ekte indisk folkeliv. Fra Mumbai kommer du deg videre til bl.a. Goa, strandparadiset for mange reisende.