Tøff sightseeing

SIGHTSEEING: Det oser ikke adrenalin av sightseeingbusser. Prøv heller byrundturer med trike, RIB eller fly selv!>> BILDESPESIAL: Tøff sightseeing

Opplev London med RIB.
Foto: London RIB Voyages Vis mer


RIB i London

Nytt i London denne våren er sightseeingturer på Themsen med RIB (Rigid Inflatable Boats). En RIB er en båt med glassfiberbunn og luftpølser som skrog, som også brukes til rafting. Med en slik båt får du stiftet et nærmere bekjentskap med vannet, enn du gjør med en passasjerbåt av en større type.

RIB-cruisene varer en time og tar deg fra London Eye til Greenwich maritime museum, forbi mange av de store attraksjonene i London, som Parlamentet og Tower of London. Det er plass til maks 12 personer i hver båt, så her har du muligheten til en mer personlig sightseeingtur enn tilfellet er med en fullstappet dobbeltdekkerbuss.

Turene passer for folk i alle aldre, og går hver dag (start 3. april), fra klokken 11.15 til 16.15. Opplevelsen koster 25 pund for voksne og 15 pund for barn.

På nett: London RIB Voyages

Se Wales fra en trike.
Foto: Dragonride Trike Vis mer


Trike i Cardiff

I Wales og Cardiff har du muligheten til en ganske så kul sightseeingopplevelse. Har du noen gang hørt om eller sett en trike? Det er en slags motorsykkel med tre hjul, førersete og bagasjesete - og den brummer og smeller bra gjennom gatene. Det kan kanskje best beskrives som en skikkelig harry Harley-følelse.

Selskapet heter Dragonride, og med egen sjåfør, kan du og din makker lene dere tilbake i baksetet på Triken og nyte utsikten over Wales' grønnkledte daler, kyst og hovedstaden Cardiff. Du får låne hjelm, skinnjakke og hansker, og kan kjøpe pannebånd, caps eller T-skjorte som kanskje kan hjelpe deg inn i den ultimate groovy følelsen.

Turene koster fra 15 pund for en rundtur rundt vannkanten i Cardiff, til 160 pund for en heldagstur. Prisene er per tur; dere kan altså være to personer som tar turen til samme pris som én person betaler.

Les også DinSide Motors test av en Rewaco trike; samme type som de som brukes av Dragonride Trike Tours.

På nett: Dragonride Trike Tours

Fly over Helsingfors med en Cessna.
Foto: Can Do! Travel Foto: Can Do! Travel Vis mer


Fly i Helsingfors

Fra nærkontakt med Trike og Rib, til full oversikt fra flysetet i en Cessna. Med selskapet Can Do! Travel kan du fly over den finske hovedstaden og/eller øyene utenfor med små Cessna-fly, og piloter med erfaring som flyinstruktører bak spakene. Du skal vel ikke forvente at du lærer å fly småfly på sightseeingturen, men når flyet er vel oppe i marsjhøyde, kan du få ta over spakene og se hvordan det føles å fly ditt eget fly. Turene er egentlig demonstrasjonsturer for flytimer, og inkluderer en 30-minutters flyleksjon. Turene går fra Malami flyplass, og koster 135 euro per person.

På nett: Can Do! Travel

>> BILDESPESIAL: Tøff sightseeing

TØFF SIGHTSEEING

Trike i Wales, Rib i London eller småfly i Helsingfors - hvilken sightseeingform frister deg mest? (Avsluttet)
Trike i Wales(44%) 28
Småfly i Helsingfors(31%) 20
Rib i London(25%) 16
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Mer fart og spenning på DinSide Reise:

Lei et glis i ferien
Strippet strandkjøring i Natal
Svidd gummi i ferien