Toåring med vannkopper kastet av fly

Porsgrunn (NTB): Turen hjem fra ferie i Kroatia gikk ikke helt som planlagt for familien til Sindre Fossum Beyer. Hans toårige sønn hadde vannkopper, og hele familien fikk beskjed om å forlate flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vannkoppene var seks dager gamle og derfor ikke smittefarlige. Familien forsto derfor lite da flybesetningen ba dem forlate flyet før avgang. På utsiden sto en ambulanse og ventet.

- Det var en sjokkartet opplevelse og veldig ubehagelig. Det føltes ganske spesielt å bli satt av flyet fordi sønnen vår hadde en helt vanlig barnesykdom, sier Fossum Beyer til Telemarksavisa.

Episoden skjedde sist torsdag, da familien skulle hjem til Norge etter en 14 dagers ferietur i Kroatia. Reisen gikk med Norwegian, som i dette tilfellet hadde satt bort flygingen til det kroatiske selskapet Dubrovnik.

- Vi ble fortvilte og sinte da vi innså at vi mistet flyet hjem. Vi ble bedt om å gi fra oss bagasjelappene våre, men vi sa nei. Først ville vi ha svar på hva som foregikk. Vi forlangte legesjekk og et juridisk grunnlag for å nekte oss flyreisen hjem, sier Fossum Beyer.

Etter hvert ble Norwegians norske personell tilkalt, og familien fikk bli med et annet fly til Stavanger, og deretter videre til Oslo.

Norwegian beklager

- Dette skulle aldri ha skjedd, sier informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian.

Hun beklager episoden.

- En flyvertinne skal ha misforstått og trodd at barnet hadde røde hunder. Det hele beror på en misforståelse og er selvsagt veldig uheldig, sier Ellingsen.