Å pakke for en langtur er en utfordring. Her er tips til ting du bør få med deg. Foto: Colourbox
Å pakke for en langtur er en utfordring. Her er tips til ting du bør få med deg. Foto: ColourboxVis mer

Tingene det er kjipt å glemme å pakke

Fort gjort å glemme, men veldig surt å savne i ferien.

Ferietiden nærmer seg med stormskritt, og om ikke mange ukene er det du som står der og skal slenge oppi klær, sko og toalettsaker i kofferten.

Trenger du tips til hvordan du skal pakke? Sjekk de gode rådene i saken Smarte pakketriks. Vær også oppmerksom på at det kan være penger å spare på å pakke smart og bare reise med håndbagasje.

Vi i reiseredaksjonen har reist en del, og selv om man har pakket kofferten hundreogørten ganger før, betyr ikke det at man ikke gjør blemmer og glemmer å ta med ting som det er svært irriterende å ikke ha tilgjengelig på reisen.

I denne saken har vi listet opp noen klassikere som du bør passe på å få med deg. Har du noen andre tips? Skriv i debattforumet.

Neglklipper/neglfil. Du kan banne på at du brekker en negl hvis du IKKE tar med deg dette.

Gnagsårplaster. Sandalene og flipflopene du aldri bruker ellers vil naturligvis gi deg blemmer og gnagsår.

Nesespray. Fordi det er veldig fort gjort å bli forkjølet av aircondition-anlegget på hotellrommet. Ta gjerne også med andre forkjølelsesremedier.

Vaskeservietter. Fordi du sikkert kommer oppi en situasjon der såpen på toalettet er tom.

Aloe vera-gele. Sjansen er stor for at du overdriver solingen de første dagene av ferien. (99 prosent aloe vera-gele er bedre enn alskens after sun-kremer.)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstra badetøy. Skal du på sol- og badeferie, bør du ha to sett. Det er guffent å måtte ta på seg fuktig badetøy når du skal på stranda.

Vaskepulver. Fint å kunne skylle opp klærne. Dette gjelder spesielt badetøyet.

Gode solbriller. Å bli solblind er vondt. Pass på at solbrillene sitter skikkelig på nesa selv når du ligger på magen og leser bok (det kommer du sikkert til å gjøre når du er på stranda).

Mobill/ipod/kameralader. Eller andre ladere du vil få bruk for i løpet av ferien.

Barberhøvel/barbermaskin. Kan sikkert kjøpes på destinasjonen, men mange menn (og damer) sverger til sitt spesielle merke.

Vidunderremediet. Dersom du plages av munnsår, fotvorter, eksem eller lignende, kan du være trygg på at du kommer til å få et utbrudd under ferien. Ta med remediet du bruker for å løse problemet.

Annet:
Medisinene du tar jevnlig, prevensjonsmidler, kondomer, hodepinetabletter, idoform, kontaktlinser, linsevann, reiseforsikringsbevis.

Når du reiser på ferie, er det lurt å sette opp en liste over nyttige telefonnumre. Sjekk hvilke du bør ha med i saken Turistens telefonliste.

Lurer du på hva du bør ha i reiseapoteket? Se hva Apotek1 anbefaler her.