Flyr du med British Airways kan du ha med deg 46 kilo i håndbagasje. Foto: Wikimedia/Christopher Doyle
Flyr du med British Airways kan du ha med deg 46 kilo i håndbagasje. Foto: Wikimedia/Christopher Doyle Vis mer

Tillater 46 kilo i håndbagasjen

Flyselskapet British Airways vil hjelpe deg med å unngå kø.

Publisert
Sist oppdatert

Dersom du har en tendens til å overpakke kofferten når du skal ut på reise, skal det godt gjøres å ikke komme innenfor British Airways nye bagasjetilbud:

«Opplev en køfri reise uten behov for tralle eller ekstra tid ved innsjekkingsskranken. Med British Airways (BA) kan du fly med håndbagasje opptil 46 kilo,» melder flyselskapet i en pressemelding.

Ja, du leste riktig. BA tillater en vanlig trillekoffert opptil 23 kilo og en PC-bag som også veier opptil 23 kilo.

– Håndbagasjepolicy på 23x2 gjelder alltid for alle klasser, alle destinasjoner på British Airways Mainline Network, også economy. British Airways flyr til Oslo med Airbus 319-320-321, som er de bredeste narrow-body flyene, med noen av de største hattehyllene, forklarer Erikha Harket, som er presseansvarlig for British Airways i Norge, til DinSide.

Ikke rart det blir overvekt: Kvinner pakker dobbelt så mye som de trenger

Tåler hattehyllen så mye vekt?

De 23 kiloene skal være fordelt på en normal trillekoffert med hjul, som har målene 56 x 45 x 20 centimeter. Med dette tilbudet håper de at passasjerene legger igjen den såkalte «amerikakofferten» hjemme.

– Med en noe gjennomtenkt pakking og hjelp fra renseriet på hotellet underveis, kan du fint unngå unødvendig kø ved innsjekkingsskranken, forteller Peter Rasmussen, Nord-Europa-sjef i British Airways, i pressemeldingen.

Men tåler egentlig hattehyllen såpass mye vekt?

– Hattehyllen holder fint, men man skal selv være i stand til å løfte den 23 kilo trillekofferten på plass i hyllen, påpeker Harket.

Usikker? Dette kan du faktisk ta med i håndbagasjen
Redd håndbagasjen er for stor? Nå selger Ryanair kofferter

Dette koster det hos konkurrentene

DinSide har tidligere skrevet at Ryanair setter opp bagasjeavgiften fordi de vil at passasjerene skal reise uten bagasje.

– Nei, vi vil ikke at du skal reise med bagasje. Håndbagasje er det ideelle. Du trenger ikke ha på deg nye klær hver kveld. Og bare tenk på alt du får med deg i håndbagasjen! Vi tillater opptil 10 kilo, har Stephen Mcnamara, kommunikasjonsdirektør i Ryanair, tidligere uttalt til DinSide.

Hos SAS kan du sjekke inn en bagasje opptil 23 kilo, samt ta med deg håndbagasje, kostnadsfritt. Håndbagasjen kan veie inntil åtte kilo og må ikke overskride 23 x 40 x 55 centimeter i omkrets.

Håndbagasjen hos Norwegian er også inkludert i prisen. Maksimal vekt er 10 kilo på lavpris-flyvninger og 15 kilo på Fullflex-flyvninger, hvor maksimum størrelse er 55 x 40 x 23 centimeter. Norwegian tar 50 kroner per vei per kolli for innlandsreiser og fra 60 til 80 kroner per vei til lengre destinasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer