KJØP SIKKERHETSKURS: Snart kan du investere i egen sikkerhet ved bruk av opptjente bonuspoeng. Foto: ba.com
KJØP SIKKERHETSKURS: Snart kan du investere i egen sikkerhet ved bruk av opptjente bonuspoeng. Foto: ba.comVis mer

Tilbyr overlevelseskurs til flypassasjerer

Men det er ikke gratis.

Sannsynligheten for å overleve en flyulykke skal være langt større enn det mange synes å tro. Det er nemlig i øyeblikkene etter selve uhellet at de fleste omkommer.

Snart skal medlemmer av British Airways´bonusprogram få muligheten til å lære hvordan man opptrer i slike avgjørende øyeblikk, skriver britiske Independent.

Lære å løsne setebeltet

Ifølge studier gjennomført av the Civil Aviation Authority i 2006, er det største problemet i forbindelse med flyulykker at passasjerene får panikk og for eksempel ikke klarer å få løs setebeltet.

Dette er bakgrunnen for kurset som skal tilbys medlemmene av BAs Executive Club.

Her skal kursdeltakerne øve på de enkleste ting som passasjerer av erfaring sliter med i slike situasjoner, som å ta løs setebeltet og bruke oksygenmasker og redningsvester riktig.

Nettopp fordi hvert sekund teller hvis det skulle spre seg brann i det forulykkede flyet.

Noe av målet med kurset er å få passasjerene som eventuelt stivner til og ikke klarer å reagere på egenhånd, til å bli positivt påvirket av de som faktisk følger instruksjonene fra flypersonellet.

Det hele til prisen av 125 britiske pund, som tilsvarer litt over tusenlappen i norske kroner.

Les også: Sjekk vilkårene før du velger å tjene bonuspoeng med dette kredittkortet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik kan du bruke bonuspoengene

Det fins en rekke andre måter å benytte seg av opptjente bonuspoeng, om man er av den oppfatning at man ikke får panikk i alvorlige situasjoner, og ikke trenger et kurs av denne typen.

De fleste fordelsprogrammene gir deg muligheten å bruke bonuspoeng på den tradisjonelle måten; nærmere bestemt på nye flybilletter, hotellovernattinger og leiebil.

Andre har mindre tradisjonelle alternativer.

Hos Finnair kan du kjøpe nye pupper for bonuspoengene, men du må belage deg på å reise relativt mye før du har tjent inn nok poeng til noe slikt.

Er målet å hjelpe andre, tilbyr Lufthansas Miles&More deg å donere bort pengene til et godt formål, deriblant til SOS Barnebyer.

Les også: Her er fordelene hos flyselskapenes bonusprogram