Tilbyr Barcelona-tur til 1 krone

... men du må bestille returen, hotellet og maten selv.

28. april kan du komme deg til Barcelona for 1 krone, ifølge Ving. Men så var det de andre utgiftene, da ... Foto: Ving
28. april kan du komme deg til Barcelona for 1 krone, ifølge Ving. Men så var det de andre utgiftene, da ... Foto: Ving Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du er fleksibel, kan du gjøre litt av et reisekupp i slutten av april, skal vi tro reisearrangøren Ving.

Tirsdag kom de nemlig med denne pressemeldingen:

    "Vi har fått en unik mulighet: 28. april skal et fly fra Thomas Cook Airlines fly ned til Barcelona for å hente cruisepassasjerer. Da må vi fly tomt og vi liker ikke å fly tomme fly. Det er ikke bra for miljøet og heller ikke noe gøy for de som jobber. Derfor vil vi bruke denne unike muligheten til fordel for dere, våre venner på Facebook, og selger hver plass for 1 krone! Prisen inkluderer 20 kg bagasje, så bruk heller reisepengene på litt ekstra shopping."

Men dersom du tror at hele turen koster en krone, må du tro om igjen. Tilbudet gjelder altså kun for selve flyturen og ikke for overnatting og retur.

– Man velger selv hvor lenge man ønsker å være i Barcelona. Vi hjelper dem kun med en ekstremt billig flyreisen ned, men kan også bistå med hjelp til å finne passende hotell. Man lander i Barcelona i 11-tiden torsdag 28. april, skriver Sophie Frisholm, informasjonsmedarbeider i Ving, i en epost til DinSide.

>>>Nå skal alle til Gran Canaria

Spanderer ikke frokost

Reisearrangøren tilbyr også frokost, men tro ikke at det er gratis.

Sophie Frisholm, informasjonsmedarbeider i Ving. Foto: Ving
Sophie Frisholm, informasjonsmedarbeider i Ving. Foto: Ving Vis mer


    "Flyet går tidlig om morgenen 28. april, så ta frokosten på veien! Vi serverer frokost* på flyet. Innen du har lest ferdig avisen i 11-tiden, lander vi i Barcelona."

Frokosten må nemlig forhåndsbestilles og koster 90 kroner. Hjemreisen må også ordnes på egen hånd.

>>>Hit drar de single på ferie

Sjekk flyprisene

– De som ønsker å reise må selv finne en måte å dra tilbake, om det er med Norwegian, SAS eller Ryanair et cetera får være opp til våre kunder. Prisen vil variere fra hvilken dag man ønsker å reise hjem. Vi selger ikke enveisbilletter med rutefly på ving.no, påpeker Frisholm.

DinSide har sjekket ut priser på Norwegian, SAS og Ryanair, for å gi et bilde av hva returbeløpet kan ende på:

(Barcelona - Oslo-Gardermoen)
ReturdatoFlyselskapPris
1. mai 2011Norwegian2.020 kroner
5. mai 2011Norwegian800 kroner
1. mai 2011SAS2.940 kroner
5. mai 2011SAS1.476 kroner
1. mai 2011Ryanair*Ingen flyvninger denne dag
5. mai 2011Ryanair*37.99 Euro
*Flyet går fra Barcelona til Rygge-Moss og er uten tilleggsavgifter


Og ettersom hotellrommene ikke er inkludert, så må du regne med et par tusen her også. Et raskt søk på Finn.no viser at prisene varierer fra 1.000 til 5.000 kroner for en langhelg, alt ettersom hvor lenge og hvilken standard du ønsker.

For tre netter i Barcelona koster det fra 1.796 til 4.000 kroner på Hotels.com.

Ving tilbyr også å hjelpe de som ønsker å reise med å finne hotell, dersom du foretrekker det.

Er du enig? Hit vil vi IKKE i sommer

323 ledige flybilletter

Tidspunktet du kan bestille denne såkalte 1-kronersreisen er også foreløpig et mysterium, men Ving lokker med at Facebook-vennene skal få vite nyheten først. Det er 323 ledige plasser som skal selges.

    "Bli vår venn så du får med deg når vi legger billettene ut for salg. Da får du muligheten til å kjøpe vårens billigste storbyferie!"Vær klar XX. mars kl XX:00! Da kan du booke dine billetter her. Bestill Oslo - Barcelona"
– Hvem som helst kan bestille turen, men avreise er fra Oslo 28. april på morgenkvisten. Det er første mann til mølla som gjelder, og man kan kun booke seks billetter om gangen, forteller Frisholm.

Selv om det ikke er lenge siden Ving la ut kampanjen, har de fått god respons på Facebook-siden allerede.

– Vi har fått en unik mulighet, og ønsket å bruke dette flyet til å skape litt oppmerksomhet rundt Barcelona som reisemål. Barcelona er fantastisk i april, med vårblomster og temperaturer på cirka 20 grader. En utmerket unnskyldning for å reise ned til Barcelona denne helgen, skriver hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer