Til USA for 75 kroner

Ryanairs sjef sier selskapet vil fly til USA for 12 dollar!

12 dollar fra Europa til USA høres ut som en dårlig spøk. Men nei, det er nok et utspill fra luftfartens største lavprisbråkmaker, Ryanairs Michael O'Leary. Det irske lavprisselskapet er kjent for sine mange utspill om lavere priser, og nå sier sjefen selv at selskapet fra 2009/2010 vil tilby oversjøiske flygninger fra Europa til USA for under hundre norske kroner. Det skriver Flightglobal.com. Det er avtalen om open skies mellom Europa og USA som gjør dette mulig.

Eget selskap

Ryanairs Michael O'Leary.
Ryanairs Michael O'Leary. Vis mer

Med 50 nye Airbus A350 eller Boeing 787, og et eget langflygningsselskap vil lavprisgiganten gjøre innhugg i markedet for flyreiser over Atlanteren. O'Leary sier selskapet vil satse på ruter til mindre flyplasser i USA, som Baltimore, Providence, og New
York Long Island Islip Macarthur. Planen er at salget av mat, taxfreevarer og in-flight underholdning skal gi penger i kassen for selskapet, som skal drives uavhengig av Ryanair, med eget navn og egne ansatte.

Også forretningsklasse

I Europa kjører Ryanair knallhardt på maks plassutnyttelse om bord. For det nye oversjøiske selskapet skisseres imidlertid planer om å også ha en førsteklasse som skal konkurrere med selskaper som Virgin Atlantic.

Open skies: Priskrig på reiser til USA

Open skies gir økt kontroll i lufta