Til Syden uten fly

Bil, buss, tog og båt. Det er muligheter for å komme seg til Syden, også for deg som ikke vil fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Du kan kjøre hele veien til Syden via Øresundsbroen ...
Du kan kjøre hele veien til Syden via Øresundsbroen ... Vis mer
... eller du kan seile deler av veien.
... eller du kan seile deler av veien. Vis mer

Går det å komme til Syden uten å måtte fly? Jeg lurer på om det finnes muligheter for oss med flyskrekk. Jeg tenker på kombinasjonen bil-båt. Det hadde vært fint hvis dere kunne skrive litt om det.

Bile og hvile

Først og fremst litt om ”Syden”: Du sier ikke hva du mener med Syden, men generelt sett er det et vidt begrep som brukes om Middelhavsområdene; dvs. Spania, Italia, Hellas, Tyrkia, med mer. Uansett hvilke av disse stedene du forbinder med Syden, har du mange muligheter til å komme deg dit uten å måtte fly. Det tar selvsagt noe lengre tid – men så har du også muligheten til å oppleve ting underveis.

Du nevner spesifikt reise med bil og båt. Du kan kjøre hele veien til eksempelvis Spania, eller du kan ta båt fra Norge og til Kiel eller til Danmark – og så kjøre derfra. En snedig måte å korte ytterligere inn på kjøretiden, er å benytte seg av ”biltog”-konseptet på tyske jernbaner. Der kjører du ganske enkelt bilen inn på toget, spiser kanskje en god middag, tar en drink og legger deg til å sove. Neste dag våkner du opp et sted i for eksempel Italia - du har forsert mange hundre kilometer, og du er frisk og uthvilt til å kjøre videre.

Du kan ta biltog i Tyskland, Østerrike, Italia og Frankrike. Eksempelvis kan du sove deg fra Hamburg til Livorno i Italia. Langs veien er dette en distanse på 140 mil – og en tidsetappe på rundt 14 timer.

Mer informasjon om den tyske jernbanens biltog, finner du på Deutsche Bahns internettsider.

Ferger i Middelhavet

Uansett hvordan du velger å bevege deg nedover kontinentet, har du mange muligheter til å bevege deg rundt i Middelhavet. Du kan selvsagt velge å feriere på fastlandet, eller du kan ta ferge ut til en av de mange øyene. Du har mange muligheter til å komme deg ut til både greske, italienske og spanske øyer.

Vi har samlet noen lenker til sider på Internett, hvor du finner god informasjon om strekninger som trafikkeres – og endog rutetabeller:

 • Svenske Ferrycenter.
 • Internet fergeguide for hele verden
 • Ferger i Middelhavet
 • På denne siden kan du søke i fergetabeller mellom greske øyer
 • Oversikt over et utall internettsider med informasjon om fergetrafikk i Europa
 • Tog eller buss hele veien

  Mange synes nok det er slitsomt å kjøre så langt med bil. Dersom du heller vi legge deg tilbake og la Europa passere på utsiden, kan du reise med tog hele veien, eller du kan også reise med buss. Det er flere selskaper som tilbyr Syden-reiser med busstransport, eksempelvis Scandorama, Euroexpress, Solgruppen og Edvardssons Bussreiser. Du kan bestille pakker med hotell på bestemmelsesstedet – eller bare bussturen ned. Buss til for eksempel Spania koster under 2.000 kroner – en vei.

  Håper dette var til hjelp.
  God reise!

  Hilsen Reiseeksperten.

 • Tilbake til innledningen

 • Videre til neste svar fra Reiseeksperten
 • Gå til oversikten over alle svar fra Reiseeksperten