Til sengs i et romskip

Et luksusskip møter filmen Det Femte Element. Det heter det i lanseringen av et futuristisk hotell som, hvis alt går etter planen, vil åpne for gjester i London i 2005.

Illustrasjonsfoto av Yotel-modell fra 100 % Design
Illustrasjonsfoto av Yotel-modell fra 100 % Design Vis mer

Til sengs i et romskip

  1. Bildeserie: Futuristiske Yotel


Har du drømt om å bo i et luksuriøst romskip, inspirert av japansk design, for en billig penge? Til neste år kan du kombinere juleshoppingen i Brick Lane og Oxford Street med overnatting i futuristiske Yotel, et nytt hotellkonsept som ble lansert under 100% Design i Earl Court i London, en av verdens viktigste designmesser som i år ble arrangert for tiende år på rad. Messen gikk av stabelen 24. september.

En bikube midt i London

Ideen og inspirasjonen for Yotel kommer fra japanske capsule hotels, som kan minne om en bikube eller flere oppbevaringsbokser på rekke og rad. I disse rommene, som riktignok er vesentlig større enn de japanske, vender vinduene inn mot korridorer som bader i simulert dagslys. Fraværet av vanlige vinduer betyr at hotellet kan bygges overalt. På flyplasser, under jorden og til og med i trange og kronglete bysentre. Mannen som siklet over ideen om å adoptere det japanske hotellkonseptet er Simon Woodroffe, som lanserte restaurantkjeden Yo! Sushi i Storbritannia for fem år siden.

Hotellet er designet av Priestman Goode, som blant annet har hjulpet til med å definere det som kommer til å bli verdens største og mest luksuriøse fly i 2006, Airbus A380. Goode kaller hotellet en revolusjon og beskriver de ti kvadratmeter store rommene som luksusskip møter filmen The Fifth Element.

Her ser du illustrasjonsbilder av hotellet fra 100% Design-messen.

Luksuriøs cowboystrekk

På rommene kan du boltre deg i luksuriøst sengetøy som dekker roterende senger, og la deg underholde i designmøbler foran flatskjerm-tv, surroundanlegg og bredbånd. Unikt er også muligheten til bare å sjekke inn for en time eller to. Et tilbud de fleste kun forbinder med skitne tjenester i lugubre bydeler. Men tenk etter - hvor ofte har du ikke drømt om en liten én på øyet midt i all shoppingen, for eksempel? I timen betaler du rundt 80 kroner, og for et vanlig døgn skal rommene koste fra 630 kroner og oppover. Ytterst rimelig i en by som London.

Eksterne lenker:
100 % Design
Yotel